I Dragør er der længst mellem singlerne

København og Frederiksberg er de to kommuner i landet, hvor flest 30-49-årige bor alene, mens der er færrest i Dragør, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Der bor markant flere voksne singler i hovedstaden end i resten af landet – og færrest i Dragør, viser nye tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort fredag.

Mens det i hele landet er 14 procent af danskerne mellem 30 og 49 år, der bor alene, er det kun 5,5 af husstandene procent i Dragør, som kun har én beboer.

Helt anderledes ser det ud i København, hvor 20,1 procent bor alene. Næstflest singler har Frederiksberg med 18,3 procent.

Når man ser på alle de 34 kommuner i TV 2 Lorrys sendeområde er tendensen, at kommuner som Glostrup, Rødovre, Lyngby-Taarbæk og Ballerup, der alle ligger tæt på København, alle har markant flere single-husstande end eksempelvis Furesø, Allerød og Lejre. 

Flere mænd bor alene

Når Danmarks Statistik har kigget på netop gruppen af 30-49-årige, skyldes det, at det typisk er i den aldersgruppe, danskerne vælger at stifte familie.

Der er dobbelt så mange mænd, der bor alene – 19 procent – mens det kun er ni procent af alle kvinder, der bor alene.

En af forklaringerne kan her være, at mange børn efter en skilsmisse flytter ind hos moren, der dermed ryger ud af statistikken, fordi husstanden så har to eller flere beboere.

Andelen af singlehusstande i din kommune

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere