Gratis initiativ skal hjælpe sårbare unge

Dragør Kommune tilbyder fremover gratis psykologhjælp til psykisk sårbare unge.

Uddannelse, job, kæreste, præstationsangst, selvværd, seksualitet eller forældre. Listen er lang, og der kan sikkert føjes endnu flere ting på.

Unge mennesker kan gå med alverdens problemer og bekymringer, og for nogen kan dårlige tanker tage over i en sådan grad, at de skal bruge hjælp til at komme videre og få livet tilbage på rette kurs.

Det ville Dragør Kommune gøre noget ved, og 1. april trådte kommunens nye psykologordning i kraft. Den har til hensigt netop at hjælpe psykisk sårbare unge i aldersgruppen 15-25 år -også unge der måske er for raske til de eksisterende tilbud.

Fakta om psykologordningen

- De her unge kender vi ikke nødvendigvis i forvejen. Men følger man med i samfundsdebatten og kigger på tallene fra KL, forventer vi, at der er omkring 75 unge – måske flere – i Dragør, som vi gerne vil støtte med denne ordning, siger Nicolaj Bertel Riber, der er formand for Social-, Sundhed og Arbejdsmarkedsudvalget i Dragør Kommune.

Mange unge har venner eller voksne, som de deler deres bekymringer med. Omvendt mistrives nogle unge i en grad, hvor de belastes og begrænses i deres livsudfoldelse. Og selvom de godt kan være velfungerende, så kan de godt have problemer, de ikke selv kan håndtere.

- Vi læner os op ad Nordisk Råds anbefalinger om at støtte de unge i en oplevelse af, at de er gode nok, er respekteret, føler solidaritet, har retning i livet og kan få den rette hjælp. Og det skal den nye psykologrådgivning være med til, siger Nicolaj Bertel Riber.

Anonym rådgivning

De unge behøver ingen henvisning fra lægen, de skal bare henvende sig til psykolog Anne Ekkert, som kommunen har etableret et formelt samarbejde med, og det kan gøres anonymt.

- Det er vigtigt at gøre sig klart, at der ikke er tale om behandling eller terapiforløb, men om kortvarig og enkeltstående rådgivning. Jeg kan hjælpe den unge med at reflektere over forhold i livet og guide den unge videre til andre relevante tilbud, siger Anne Ekkert.

For nogle unge kan en telefonsamtale være nok, men hvis der er brug for mere, så tilbyder ordningen op til fem samtaler.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

fedme

Forskere mener at have knækket koden til at holde vægttabet

colourbox

Flere kvinder får udskudt brystkræftscreening - puklen vokser med 1.000 kvinder om måneden

20160518-144516-2-1920x1281we

Op til 11 måneders ventetid i hovedstadsområdet - nu vil partier sætte ind over for "meget stor ulighed"

20210311-133301-L-1920x1277we

Sygeplejerskers strejke kan ramme 48 afdelinger i hovedstadsområdet: Se hvor her

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere