Godt nyt til køberne: Flere huse på hylderne hos ejendomsmæglerne

Der er kommet flere huse til salg på markedet. Tre kommuner i Lorryland topper listen.

Hvis du går i boligtanker og drømmer om flere kvadratmeter, karnap eller samtalekøkken, så er der godt nyt. 

Der er nemlig kommet flere huse på hylderne hos ejendomsmæglerne, sammenlignet med samme tid sidste år.

Og ser man på den procentvise stigning frem for antal, træder et par kommuner omkring København frem som topscorere, skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse. 

- Der sker noget særligt omkring hovedstaden, for mens den procentvise stigning er størst i Dragør, Høje-Taastrup og Glostrup, falder udbuddet mest i Brøndby, Allerød og Hvidovre. Det kan lyde mærkeligt, men omegnskommunerne er geografisk små og meget aktive markeder, så der skal mindre til at få udbuddet til at tippe end i en stor kommune som for eksempel Aalborg, siger Birgit Daetz og fortsætter:

 
 
Foto: Datawrapper

- Samtidig er det en speciel tid på boligmarkedet i hovedstadsområdet. Nogle sælgere går på markedet nu, fordi de tror, at priserne har toppet. Andre er mere optimistiske og har ikke så travlt. Der er ikke en klar pristendens, og usikkerheden får udbuddet til at stige, men som vi ser, er der markante lokale udsving.

Ser man på hvor udbuddet er faldet mest, er det også flest kommuner i Lorryland, der træder frem. Nemlig Brøndby. Allerød, Hvidovre og Solrød. 

- Der er en overvægt af kommuner med stigende udbud, og i de kommuner vil de købere, der har ledt efter det rigtige hus i længere tid, opleve, at de har fået mere at vælge imellem. Og det er gode nyheder for køberne, for det giver dem ikke bare flere hylder at plukke fra, det giver dem også et bedre udgangspunkt for at forhandle prisen ned, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

 
 
Foto: Datawrapper

Når man nu er ude og kigge på huse, kan man jo også overveje at investere i en villa bygget af affald. Det er faktisk slet ikke så ulækkert, som det lyder. Se mere i videoen nedenfor. 

Nye huse i Ørestad bygget af affald. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere