Forlod job hos Mærsk for at gøre mere for børn: Årets ildsjæl kan findes i Dragør

Fem finalister fra fem egne af landet er tilbage i konkurrencen om at blive Årets Lokale Ildsjæl. Én af dem er 50-årige Jens Aage fra Dragør.

Ville du vinke farvel til en strygende karriere hos Mærsk med en årsløn på den gode side af en million for at få mere tid til frivilligt arbejde? 

Det gjorde Jens Aage Skare Nielsen fra Dragør, der her seks år senere er blandt fem finalister i konkurrencen om at blive Årets Lokale Ildsjæl.

I 2013 forlod han sit job, for at jagte den drøm der i årevis havde spøgt i baghovedet. Han ville arbejde med børn og unge.

- Når jeg er blevet spurgt: Hvis du nu ikke skulle være hos Mærsk, hvad skulle du så have været? Så har jeg oftest tænkt og svaret 'skolelærer", siger Jens Aage Skare Nielsen.

Ballast til de unge

Da TV 2 Lorry får Jens Aage Skare Nielsen på telefonen, suser det kraftigt i mikrofonen og stemmen falder ud.

- Som professionel frivillig løber jeg selvfølgelig rundt på en boldbane lige nu, forklarer han med et smil i stemmen.

Der er 25.000 kroner til vinderen af Go'ons Årets Lokale Ildsjæl konkurrence
Der er 25.000 kroner til vinderen af Go'ons Årets Lokale Ildsjæl konkurrence
Foto: Go'on

Jens Aage Skare Nielsen startede som almindelig shippingelev hos Mærsk i 1991, og i de næste 22 år arbejdede han sig frem til en stilling som indkøbschef i Mærsk Olie og Gas. I 2013 sagde han ikke op fordi at han var utilfreds med sit job. Der var bare kommet fire prioriteringer mere, som han ville tage hensyn til.

- Det var en kombination af, at min hustru og jeg havde fået fire drenge, samtidigt med at vi havde travlt med hver vores karriere. Min kone havde fuld fart på med sin egen virksomhed, og jeg rejste meget og var bare for meget væk. Og så havde jeg i lang tid haft en drøm om at lave noget med børn og unge, fortæller han.

quote Det handler ligeså meget om at udanne de unge mennesker på en god måde

Jens Aage Skare Nielsen

Så da han stod med valget om at forsætte sin karriere i en ny stilling hos Mærsk eller at forfølge den årelange drøm, ja, så blev det altså det sidste.

Fire måneder efter den store beslutning blev truffet, stod Jens Aage Skare Nielsen på lærerseminariet, hvor han blev så bidt af mulighederne, at han tre år senere kunne kalde sig folkeskolelærer i fagene matematik og idræt.

To år forinden havde han været med til at starte Dragør Rugby. En lokal klub der kunne tilbyde ungdomsrugby og som i dag har mere end 100 medlemmer. 

- For os er det ikke bare rugby. Det handler ligeså meget om at uddanne de unge mennesker på en god måde. Vi gør det ud fra vores fem værdier om sammenhold, passion, respekt, disciplin og fairplay. Jeg kan godt lide at præge de unge mennesker positivt og give dem en god ballast, og det synes jeg blandet andet, at jeg gør med rugbyen, siger Jens Aage Skare Nielsen.

Et klubhus på spil

Arbejdet med Dragør Rugby er en af grundene til, at Jens Aage Skare Nielsen nu er blevet nomineret til Go'ons årlige konkurrence Årets Lokale Ildsjæl.

Han bliver også fremhævet for sit engagement som forældre-foldboldtræner, som initiativtager til shelterture for sine børns skoleklasser, som sponsor til Nordstrandsbroen, som aktiv i Cykling uden Alder og som deltager i Stafet For Livet, hvor han cyklede fra Skagen til Dragør og på tre dage tilbagelagde 500 kilometer, for at samle ind til en kræftsyg pige i sin yngste søns klasse.

Det store engagement har man altså lagt mærke til i byen og fundet god grund til at rose. Men roser og den slags opmærksomhed er ikke nødvendigvis, hvad en ildsjæl som Jens Aage Skare Nielsen har det bedst med at tage imod.

quote Jeg er selvfølgelig glad for nomineringen, men jeg synes, der er mange, der lægger en kæmpe frivillig indsats i Dragør og rugby-klubben

Jens Aage Skare Nielsen

På spørgsmålet om, hvad det her betyder for ham, er det tydeligt at høre, at Jens Aage ikke er en, der bare lapper det hele i sig.

- Min hustru siger, at jeg skal lade være med at tale mig selv ned, griner han.

Og fortsætter:

- Jeg er selvfølgelig glad for nomineringen, men jeg synes, der er mange, der lægger en kæmpe frivillig indsats i Dragør og rugby-klubben. Der er mange andre, som jeg også synes fortjener den her nominering, siger Jens Aage Skare Nielsen.

Konkurrencen om at blive Årets Lokale Ildsjæl løber indtil 12. juni og finalisten med flest stemmer vinder 25.000 kroner. Hvis Jens Aage Skare Nielsen vinder pengene, skal de bruges til udstyr, inventar og spil til et fælles klublokale for flere af Dragørs foreninger, som Rugby klubben prøver at finde lokaler til sammen med kommunen. 

Og i forhold til, om det var det værd, at droppe million-karrieren hos Mærsk for at bruge mere tid i skoven, med familien og på rugby?

- Hvis du spørger min bankrådgiver, så synes han nok ikke, at det var verdens bedste beslutning, men i forhold til at få mere kvalitet i familielivet, så har jeg ikke fortrudt det et sekund. Jeg har også min hustru at takke for, at det overhovedet kunne lade sig gøre, at vi indrettede os helt anderledes, siger Jens Aage Skare Nielsen.