Efter voldsom brand: Nu åbner restaurant på kendt strandhotel

For lige over et år siden stod restauranten på Dragør Strandhotel i flammer. Nu er datoen for genåbningen sat.

Natten til fredag den 9. marts 2018 er en dag Phillip Helgstrand sent vil glemme. Det var nemlig på denne nat, at der opstod brand i hans og forældrenes strandhotel i Dragør.

En kortslutning i et fladskærms-tv havde forårsaget den voldsomme brand på Dragør Strandhotel, der ødelagde caféen og lavede sodskader i restauranten og i selskabslokalerne.

quote Jeg glæder mig til at få håndværkerne ud af døren og komme i gang igen

Phillip Helgstrand, ejer af Dragør Strandhotels restaurant

Branden medførte skader, der skulle vise sig at tage over et år at få styr på. Men nu er der endelig kommet en dato for restaurantens officielle åbning, og det glæder Phillip Helgstrand, at han snart kan sætte punktum ved en særdeles hård periode.

- Det betyder ekstremt meget, at vi kan holde åbningsceremoni den 28. maj. Jeg har glædet mig til at genåbne restauranten. Det har været et forfærdeligt år, hvor man skulle igennem en masse ting, man slet ikke havde lyst til. Så jeg glæder mig til at få håndværkerne ud af døren og komme i gang igen, siger Phillip Helgstrand til TV 2 Lorry.

Selvom der officielt afholdes åbningsceremoni den 28. maj 2019, kan man ifølge Phillip Helgstrand godt charmere sig til et bord i tiden op til ceremonien.

Udfordringer undervejs

Nu er strabadserne endelig ved at være overstået for Phillip Helgstrand og hans restaurant på Dragør Strandhotel. Men det har været en lang og sej kamp at nå hertil.

Det skulle nemlig vise sig, ikke at være helt let at genopbygge en restaurant i en historisk bydel.  

- Vi ligger nede i den gamle by i Dragør, og derfor skal der godkendelser til, for at vi for eksempel kan sætte nye vinduer i, også selvom de er magen til de gamle. Det har betydet, at vi har brugt lang tid på at vente på kommunens godkendelse, da vores ansøgning jo bare havner i bunken, oplyser Phillip Helgstrand.

quote Det er vigtigt for os at bevare den hyggelige, lidt gamle stil

Phillip Helgstrand, ejer af Dragør Strandhotels restaurant

Ud over at skulle vente på kommunens godkendelse af vinduerne, har der også været meget, som skulle gøres op med forsikringsselskabet.

Restauranten har fået et tvist

Selvom vinduerne er magen til, så er der andre steder foretaget lidt ændringer, når nu restauranten og køkkenet alligevel skulle genopbygges.

- Der er kommet mere bindingsværk, og lokalerne er blevet lysere. Vi har også sørget for at få mere tapet i stedet for bare hvide vægge. Det er vigtigt for os at bevare den hyggelige, lidt gamle stil. Vi vil have, at stilen passer sammen med Dragør, siger Phillip Helgstrand.

Sådan så restauranten ud før branden i marts 2018. 
Sådan så restauranten ud før branden i marts 2018. 
Foto: Dragør Strandhotel

For at sikre en stilmæssig sammenhæng, har en arkitekt været inde over genopbygningen.

Hotelejeren er glad for restaurantens nye udtryk, men den lange ventetid og de mange kampe gjort det seneste år til et særdeles hårdt et af slagsen.

- Selvom det er det år, hvor jeg har arbejdet mindst, så har det været det hårdeste år. Så nu glæder jeg mig bare til at få gæsterne og turisterne igen og vise det hele frem, siger Phillip Helgstrand, der selv fylder rundt den 28. maj.

Se de omfattende skader efter branden her:

Det ikoniske strandhotel i det centrale Dragør blev i nat ramt af en omfattende brand

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik