Efter plejehjemsbrand: Nu skal sikkerheden ses efter i Dragør

Ministeriet har advaret Dragør om, at der kan være et problem med brandsikkerheden på kommunens plejecenter. Nu undersøger kommunen forholdene.

I august sidste år mistede tre kvinder på 91, 93 og 95 år livet, da der udbrød brand på plejecenteret Farsøhthus i Allingåbro på Djursland.

Efterfølgende har undersøgelser vist, at plejecenteret ikke levede op til gældende brandkrav, og i øvrigt heller ikke de brandkrav, der var gældende, da plejecenteret blev ombygget i 1997.

Det fik Transport-, Bygnings- og Boligministeriet til at sende et spørgeskema ud til landets kommuner, og på baggrund af kommunernes svar har ministeriet sendt et brev til de kommuner, hvor der kan være et problem med brandsikkerheden.

En af de kommuner, der har fået sådan et brev, er Dragør, der har plejecenteret Enggården.

- Vi var meget overraskede over henvendelsen fra ministeriet, fordi det er en relativt ny tilbygning, det formentlig drejer sig om, siger Mette Jeppesen, direktør for Dragør Kommune.

Ingen sprinkleranlæg

Tilbygningen er fra 2010, og efter henvendelsen fra ministeriet har kommunen startet en undersøgelse af brandsikringen på Enggården.

Kommunen er stadig i gang med undersøgelsen, men den har indtil videre vist, at tilbygningen er etableret uden sprinkleranlæg.

quote Hvis vi konstaterer, at der er et krav om sprinkleranlæg, vil vi selvfølgelig gøre noget ved det.

Mette Jeppesen, direktør for Dragør Kommune

Til gengæld er der blandt andet et varslingsanlæg med et automatisk brandanmelderanlæg og automatisk lukning af døre. Der er også CO2-slukkere og brandtæpper i køkkenet.

- Man skal bestemt ikke være nervøs, hvis man bor på plejecenteret eller kender nogen, der bor der. Enggården er udstyret med en række elementer, der gør, at det er brandsikret, lyder det fra Mette Jeppesen.

- Men det er klart, at vi selvfølgelig tager sikkerheden seriøst, så når vi får en henvendelse fra ministeriet, undersøger vi det til bunds, fortsætter hun.

Det er endnu usikkert for kommunen, om det var et krav i bygningsreglementet, at der skulle være sprinkleranlæg, da tilbygningen blev lavet. Det er dermed endnu ikke slået fast, om kommunen rent faktisk lever op til brandkravene på plejecenteret.

- Hvis vi konstaterer, at der er et krav om sprinkleranlæg, vil vi selvfølgelig gøre noget ved det. Der kan både være permanente løsninger og midlertidige løsninger, for eksempel sprinkleranlæg på de stuer, hvor nogen ryger. Det er i sidste ende en politisk beslutning, forklarer Mette Jeppesen.

Mette Jeppesen uddyber, at kommunen også kan vælge at etablere sprinkleranlæg, selvom det ikke er et krav.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere