Dragørs borgmesterpost i fare efter tilbageholdt viden

Borgmesterstolen vakler under Dragørs borgmester, efter det er kommet frem, at der er blevet tilbageholdt viden om kritisable forhold i hjemmesygeplejen indtil efter valgkampen.

For blot fire dage siden sikrede Dragørs borgmester Eik Dahl Bistrup sig opbakning til en periode mere på posten. Men allerede nu udsættes han for alvorlig kritik.

Et flertal udenom Venstremanden har indkaldt til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde onsdag.

Det sker, fordi de er fortørnede over, at de først på selve valgdagen blev orienteret om en tilsynsrapport, der retter alvorlig kritik mod kommunens hjemmepleje - selvom kommunen kendte til rapporten flere måneder op til valgkampen.

Det har fået borgmesterstolen til at vakle under Eik Dahl Bidstrup. Selvom Dansk Folkeparti allerede nu har meldt ud, at de fortsat står bag borgmesteren, er der større tvivl hos Socialdemokratiet.

Partiet vil ikke melde noget ud, før det ekstraordinære møde er afholdt onsdag.

quote Sagen er bestemt alvorlig. Men vi er nødt til at se på, hvordan tingene er foregået

Allan Holst, Dragør, kommunalbestyrelsesmedlem, soc.dem.

- Sagen er bestemt alvorlig. Men vi er nødt til at se på, hvordan tingene er foregået. Hvem har vidst hvad hvornår? Det har vi ikke et overblik over i dag, og det er det, vi skal have udredt på udvalgsmødet i morgen, siger Allan Holst, soc.dem.

Stilhed i måneder 

Det var hos hjemmesygeplejen fra Sundhedscenter Wiedergården, at Styrelsen for Patientsikkerhed den 20. juni konstaterede flere kritisable forhold.

Alligevel gik der mere end fem måneder, før kommunalbestyrelsen i Dragør fik besked om sagen.

- Jeg føler mig i den grad ført bag lyset som medlem af Social- og sundhedsudvalget. Jeg har ikke fået en eneste oplysning om, at vi har så alvorlig en sag kørende, siger kommunalbestyrelsesmedlemmet Svend Mathiasen, Liste T, til TV 2 Lorry.

Kommunens forvaltning fik ellers tilsynsrapporten til høring allerede den 6. september med en alvorlig kritik af patientsikkerheden. 

Men kommunalbestyrelsen fik først besked om kritikken efter valgkampen var forbi. 

- Det er jo helt åbenlyst, at der er blevet tilbageholdt oplysninger for den siddende kommunalbestyrelse af ganske alvorlig karakter, og det er jo ganske enkelt en trussel mod demokratiet, siger kommunalbestyrelsesmedlem Kenneth Gøtterup fra Konservative i Dragør.

På det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde, der er indkaldt af 9 ud af 15 medlemmer, vil de have en redegørelse fra borgmester Eik Dahl Bidstrup og formand for social- og sundhedsudvalget, Morten Dreyer.

quote Der er simpelthen gået noget galt i kommunikationen op gennem ledene i hjemmeplejen og i forvaltningen

Eik Dahl Bidstrup, Borgmester, Dragør, V.

Borgmesteren forklarer selv, at han først fik orienteringen om den alvorlige tilsynsrapport fra forvaltningen den 14. november.

- Der er simpelthen gået noget galt i kommunikationen op gennem ledene i hjemmeplejen og i forvaltningen, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup, V., til TV 2 Lorry.

Den udlægning bekræftes i en mail til kommunalbestyrelsen fra kommunens direktør for sundhed og omsorg. 

Men hverken borgmesteren eller udvalgsformanden bemærker tilsynsrapporten, der lå i en mødedagsorden. Derfor nåede det at blive valgdag, før resten af kommunalbestyrelsen fik besked.

- Jamen hvordan jeg end var faldet over hvad som helst, så ville det ikke ændres, fordi vi først skal behandle det den 30., siger Morten Dreyer fra Dansk Folkeparti.

Men du kunne have orienteret de andre kommunalbestyrelsesmedlemmer en uge før valget. Nu fik de først beskeden efter valgkampen var slut.

- Ja, det er rigtigt.

Er det godt nok?

- Nej, det er ikke godt nok, siger Morten Dreyer.

Foruden det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde, har borgmesteren også selv indkaldt de ansvarlige embedsfolk til et lukket møde, hvor han vil bede om en forklaring på den langsommelige information.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere