Dragør vil være verdenskulturarv

Kommunalbestyrelsen i Dragør har besluttet at tage første skridt hen mod optagelse på UNESCOs verdensarvliste.

Fiskekuttere, brostensbelagte gader og strandenge.

De fleste vil være enige om, at Dragør er indbegrebet af landsbyidyl på trods af, at byen ligger kun 12 kilometer fra Rådhuspladsen i København. 

Nu har kommunalbestyrelsen i Dragør så besluttet at søge om optagelse på den såkaldte tentativliste, der er det første skridt frem mod en udpegning som UNESCO-verdensarv.

Dermed ville Dragør blive den ottende danske attraktion på verdensarvlisten, der indeholder de mest bevaringsværdige og unikke kulturmindesmærker og naturforekomster i verden.

Fire af de nuværende syv danske attraktioner ligger i øvrigt her i hovedstadsområdet. 

Samle hele byen

- Det er en stor dag for Dragør. Med beslutningen om at forsøge at få en UNESCO-udpegning kan vi samle hele byen om et projekt, der både vil sikre bevaringen af vores by og øge interessen for den udefra, siger Axel Bendtsen, der er formand for Dragør Turistråd og derudover med i kommunens UNESCO-arbejdsgruppe.

Tentativlisten bliver åbnet med jævne mellemrum - sidst skete det i 2009.

Forventningen er, at der bliver åbnet for nye ansøgninger i løbet af 2017 eller 2018. Hvis det lykkes for Dragør at blive optaget, starter en længerevarende proces, hvor byen skal bringe sig i spil i samarbejde med den danske stat.

- Arbejdsgruppen har lavet et utroligt flot stykke arbejde, som vi glæder os til at være afsendere af, når tentativ-listen bliver åbnet, siger Kenneth Gøtterup, der er konservativ formand for kulturudvalget i Dragør.

Fakta om Dragør (Kilde: Visit Dragør)

De syv danske attraktioner på UNESCOs verdensarvliste: