Derfor stank vandet i Dragør

HOFOR har fundet årsagen til ildelugtende vand fra Dragør Vandværk.

Det lugtede rigtig grimt i sidste uge, vandet fra Dragør Vandværk. Og lugten var så slem, at bekymrede borgere kontaktede HOFOR, som gik i gang med at undersøge sagen. I den forbindelse blev vandværket midlertidigt lukket. Nu er HOFOR klar med resultaterne af deres undersøgelse.

HOFOR havde teknikere på stedet lørdag, og de fandt to utætheder i ledningerne omkring vandværket. Den ene blev fundet på selve vandværket, og gennem den utæthed trængte en voldsom lugt ind. Lugten var så kraftig, at den påvirkede det drikkevand, Dragør Vandværk sendte ud til forbrugerne. Den voldsomme lugt opstod, fordi en kloakledning i området ved ved at blive forsynet med en såkaldt strømpeforing.

-Vi registrerede straks lugten på vandværket og havde fra starten mistanke om, at det var herinde, vi skulle finde årsagen til problemet. På et vandværk bruger man meget luft, fordi råvandet skal iltes. Et vandværk suger derfor meget luft til sig fra omgivelserne. I det her tilfælde stammer lugten fra kloaksystemet og er blevet suget ind på vandværket via en utæthed i gulvafløbet. Nu er afløbet repareret, og vi lufter ud,” siger driftschef Per Tenstrand i en pressemeddelelse fra HOFOR.

I de næste par dage får borgerne fortsat vand fra nabovandværkerne, fordi udluftningen fortsætter.

Lørdagens undersøgelse afslørede to utætheder. Den anden havde ikke betydning for drikkevandets kvalitet, men bliver også repareret - blandt andet for at mindske vandspild.

Ifølge HOFOR har der ikke været sundhedsfare ved det ildelugtende vand - og lugten har i sig selv været så kraftig, at det alene formentlig har været rigeligt til at holde folk fra vandhanerne.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere