Charmeoffensiv: Hjemmeværnet viste sine muskler i Dragør Havn

Børn og voksne kunne tirsdag få en sejltur på hjemmeværnets flotte redningsfartøj ved Dragør Havn.

00:28

Grundlovsdag ved Dragør Havn har været en af de særlige dage.

Her har havnegæster kunnet gå om bord på de grå skibe MHV 911 og MHV 802, som begge lå til kajs i havnen, ligesom man har kunnet overvære redningsøvelser med gummibåde i vandet. 

Tirsdag er nemlig 'Navy Day', hvilket er - som det fremgår af navnet - en dag, hvor Marinehjemmeværnet viser sig frem. 

Det har været en tradition helt fra dengang for 30 år siden, hvor Dragør Fortet var militært område og derfor kun kunne besøges denne ene gang om året.

00:35 Luk video

Mere end en orange trafikvest

Idéen er, at fremvisningen af både materiel og evner kan øge folks interesse for korpset og måske lokke nye kunder til butikken. 

Hjemmeværnet er nemlig langt mere end orange trafikveste. 

- Vi håber selvfølgelig, at når folk ser det her, så tænker de, at "det kunne måske være noget for mig". De får måske spurgt ind til, hvad det er for en uddannelse, og hvad det er for nogle opgaver, man får, siger flotillechef Lars Augsburg til TV 2 Lorry. 

Læs også Sprang i vandet fra motorvejsbro: Politi og redning igangsatte stor redningaktion

Marinehjemmeværnet er oprindeligt oprettet for at hjælpe Søværnet med overvågningen af de danske farvande  - samt holde øje med truslen fra øst under den kolde krig.

I dag deltager man både ved redninger, når sejlere og svømmere er kommet i vanskeligheder, ligesom man hjælper i tilfælde af kemikalieudslip og forurening af havet. 

Marinehjemmeværnet

Marinehjemmeværnets 30 fartøjer ligger i havne jævnt fordelt over hele landet.

Fartøjerne er udrustede med hurtigtgående gummibåde, moderne navigations- og kommunikationsudstyr samt udstyr til redning og havmiljøopgaver.

De frivillige besætninger på fartøjerne er parate til at rykke ud hele døgnet rundt inden for en time.

Marinehjemmeværnets besætninger består både af en buschauffør, et par ingeniører, en fuldmægtig i et ministerium, en pædagogmedhjælper, en efterlønner, en lastbilchauffør, en fotograf, en lufthavnsoperatør, en pensionist, en ufaglært, en kirkeorganist, en fiberoptiktekniker, en politiassistent og en salgskonsulent.

Kilde: hjv.dk

Læs også Kloakvand ventes at drive ind mod Greves kyster i dag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik