Bedemand ville ikke begrave Benny alene – opslag afslørede stor omgangskreds

Bedemand Rikke Drachmann kunne ikke bære at begrave Benny Rasmussen alene, derfor lavede hun et opslag på Facebook for at finde frem til hans pårørende.

00:28

Rikke Drachmann har samlet Benny Rasmussens pårørende til at sige et sidste farvel. Video: Anna Clara Ingemann-Hansen/TV 2 Lorry

Da bedemand Rikke Drachmann i Dragør fik til opgave at arrangere afdøde Benny Rasmussens begravelse, var det med en stor klump i halsen. Der var nemlig ingen pårørende, der kunne sige et sidste farvel til Benny Rasmussen.

Derfor lavede hun et opslag på Facebook for at finde ud af, om der var venner og bekendte til den 78-årige pensionist, som ville møde op til begravelsen.

Læs også Mand skulle begraves i stilhed - men så lavede præsten efterlysning på Facebook

- Normalt skal vi bare afholde en stille bisættelse (uden pårørende til stede, red.), men det kan jeg ikke få mig selv til. Der måtte være nogle pårørende, fortæller ejeren af Drachmann Begravelser, Rikke Drachmann, til TV 2 Lorry.

Det betyder, at Benny ikke går bort ensom. Der er jo faktisk folk, der rigtig godt kan lide Benny.

Rikke Drachmann, ejeren af Drachmann Begravelser

I opslaget skrev hun blandt andet:

"Vi har desværre ikke haft succes med at finde pårørende, venner eller bekendte til Benny.
Det vil glæde os, såfremt der er nogle, der kendte Benny, som kan finde tid til at deltage i hans bisættelse."

Til bedemandens store overraskelse fik hun en masse henvendelser fra mennesker, der har kendt Benny Rasmussen gennem hans 78-årige lange liv.  

- Det betyder, at Benny ikke går bort ensom. Der er jo faktisk folk, der rigtig godt kan lide Benny, siger hun.

Fandt familie

Rikke Drachmann mener at have fået omkring 70 henvendelser fra bekendte til Benny Rasmussen. Og blandt alle henvendelserne fandt hun også frem til et familiemedlem, der også kommer til begravelsen.

- En kvinde har skrevet, at Benny er hendes fars fætter, fortæller bedemanden.

Gennem de mange henvendelser har hun fundet ud af en masse om Benny Rasmussens liv. Den 78-årige pensionist har tidligere arbejdet som bus- og taxachauffør, og derudover har han været gift to gange uden at få nogle børn.

Læs også Begravelsesønsker tvinger kirkegård til nytænkning

Mange af de pårørende, der har kontaktet Rikke Drachmann, vidste godt, at Benny Rasmussen var syg, men de var ikke klar over, at han var død.

Ikke medlem af folkekirken

Under forberedelserne til Benny Rasmussens begravelse har bedemanden fundet ud af, at han ikke var medlem af folkekirken.

Derfor har hun lejet et kapel, hvor de pårørende kan komme og tage afsked med ham.

- Nu skal jeg forberede lidt ekstra og finde ud af, hvad Benny kunne lide af musik og hvilke farver, som skal være kistepynt, fortæller Rikke Drachmann.

Benny Rasmussen endte sine dage på et plejehjem, hvor han nåede at bo i to dage.

Bisættelsen finder sted den 15. oktober på Sundby Krematorium Kapel klokken 11.30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik