Alternativet får sit første byrådsmedlem i Storkøbenhavn

Den politiske løsgænger Svend Mathiasen har meldt sig ind i Alternativet og repræsenterer fremover partiet i Dragør Kommunalbestyrelse.

Alternativet får nu politisk indflydelse i byrådet i Dragør. Den politiske løsgænger Svend Mathiasen har nemlig valgt at fortsætte sit politiske arbejde som medlem af det grønne parti.

Han begrunder sit valg af parti med, at de øvrige partier er 'kørt fast i traditioner, dogmer og snævre særinteresser'.

- Den politiske kultur trænger i den grad til fornyelse, åbenhed og tværpolitisk samarbejde, hvor det er sagen og det enkelte menneske og fællesskabet, der sættes i centrum, siger Svend Mathiasen. 

Alternativet på Christiansborg hilser det nye byrådsmedlem velkommen.

- Det glæder mig at kunne byde Svend Mathiasen velkommen i vores voksende grønne flok. Vi håber jo på at skabe en enorm synergieffekt, hvor både medlemmer og lokalpolitikere føder ind til Christiansborg med alle deres gode erfaringer, som vi så kan løbe videre med, siger Alternativets politiske ordfører Rasmus Nordqvist.

Svend Mathiasen ser store fordele ved sit medlemsskab af Alternativets politiske organisation, når han fortsætter sit arbejde i Dragør Kommunalbestyrelse.

- I dag er der tale om et rent flertalsstyre, hvor mindretallet først orienteres, når beslutninger er taget. Det er uholdbart. Vi kan ikke fortsætte med at have en politisk kultur, der kun skaber modsætningsforhold. Jeg og Alternativet vil arbejde på at skabe en kommune, hvor der fokuseres på borgerne fremfor på egen partipolitisk vinding, siger Svend Mathiasen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere