Unge helt ned til 14 år hærger i Dragør - nu har forældre modtaget bekymrende brev

En kedelig tendens har de seneste uger udviklet sig i Dragør.

Hærværk, ildspåsættelse og chikane.

En større gruppe på mellem 10-15 unge har de seneste uger forpestet Dragør ved at begå forskellige former for kriminalitet.

I en orientering fra kommunens SSP-afdeling sendt til kommunens forældre står det nærmere beskrevet, hvordan de unge hærger løs og blæser på loven.

Blandt andet har de unge chikaneret beboere, kastet ting på vinduer, sparket på døre og kastet kanonslag i folks haver.

De har også begået hærværk på skoler og institutioners udendørs faciliteter, ildspåsættelse, smadret vinduer og røget hash.

Ifølge SSP Dragør efterlader de unge desuden et aftryk af smadrede flasker, cigaretskodder, jointskodder og affald til stor gene for de institutioner, som møder ind og skal i gang med et større oprydningsarbejde, før de er klar til at åbne.

14-årige børn med i gruppen

Ifølge SSP Dragør spænder de unge aldermæssigt fra cirka 14 år til 17 år.

SSP Dragør oplever det som ”tydeligt”, at alkohol er en central del af temaet, når de unge samles. Noget, der typisk sker om aftenen og i weekenderne omkring Nordstrandskolen og Netto ved Magleby Torv.

- Det er selvfølgelig noget, vi ser på med stor alvor. Men når det er sagt, så er jeg fortrøstningsfuld omkring, at vi får hurtigt styr på det, siger formanden for Skoleudvalget i Dragør Kommune, Annette Nyvang fra Liste T, til TV 2 Lorry.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Dragør oplever problemer med grupper af unge, der begår kriminalitet. Blandt andet var der på et tidspunkt nogle unge, der kaldte sig Dragør Tæskehold, fortæller Annette Nyvang.

- Det er desværre noget, vi har set før i bølger, hvor der er grupperinger, som samles og begår hærværk.

- SSP plejer dog hurtigt at få godt styr på dem, og jeg synes, de har et rigtig godt samarbejde med både forældre og skoler. Så når forældrene bliver gjort opmærksom på, hvad der sker, så blive der også rykket på tingene, lyder det fra udvalgsformanden.

SSP er et samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi, der har til formål at forebygge kriminalitet blandt børn og unge.

Samarbejdet er etableret i langt de fleste danske kommuner, og SSP udgør oftest omdrejningspunktet i det udførende kriminalpræventive arbejde.

Beder forældrene gribe ind

SSP Dragør oplyser i brevet til kommunens forældre, at det efter deres opfattelse er en del af gruppen, som står bag den kriminelle adfærd. Og forældrene i Dragør bliver nu bedt om at tage en snak med deres børn ved middagsbordet om, at det kan have konsekvenser at være en del af gruppen.

"Som det er lige nu, må SSP opfordre til at man ikke deltager, når unge samles i det specifikke område, men finder andre fællesskaber eller aktiviteter at være en del af."

"Her er vores anbefaling at de unge finder andre steder at opholde sig, også selvom man ikke direkte har deltaget i ovenstående kriminelle aktiviteter," skriver SSP Dragør, der sammen med politiet og kommunens fritidstilbud for unge, Klub Dragør, vil have fokus på den problemskabende ungegruppering i den kommende periode.

Blandt andet vil SSP Dragør være på gaden og opsøge de unge for at tale med dem om, hvordan man passer på hinanden og tingene i Dragør, lyder det i brevet

SSP Dragør oplyser yderligere, at de vil tage kontakt til de forældre, hvis børn har været involveret direkte i kriminelle forhold.

Herunder kan du læse brevet, som SSP Dragør har sendt til forældrene, der har børn i udskolingen.

Brev fra SSP Dragør