Ø får ny rævesikring efter fuglemassakre

Yngleøer i Klydesø i Naturpark Amager sikres imod ræve. Sidste år spiste en ræv stort set alle fugleungerne.

Nu bliver yngleøer i Klydesø på Kalvebod Fælled i Naturpark Amager sikret imod ræve. 

Naturstyrelsen lavede i sommeren 2018 et par kunstige øer i Klydesø for at give vadefugle plads til at yngle i fred for ræven.

quote Vi har en ræv herude, der ikke kan læse de bøger, hvor det står, at ræve ikke kan svømme, fordi den svømmende herud og spiste stortset dem allesammen.

Sven Norup, skovfoged, Naturstyrelsen

82 par klyder ynglede i foråret 2019 til stor glæde for Naturstyrelsen, men glæden var kortvarig, for ræven fandt alligevel vej.  

Naturstyrelsen anlagde de små, kunstige øer i 2018, og i foråret 2019 ynglede 82 par klyder på øerne. Men ræven spiste desværre stort set alle fugleungerne, der ligger i reder på jorden. 
Naturstyrelsen anlagde de små, kunstige øer i 2018, og i foråret 2019 ynglede 82 par klyder på øerne. Men ræven spiste desværre stort set alle fugleungerne, der ligger i reder på jorden. 
Foto: Henry Michaelsen - TV 2 Lorry

- Vi har lavet den ø, så ræven ikke skulle komme herud. Vi siger også normalt, at ræve ikke kan svømme, men vi har en ræv herude, der ikke kan læse de bøger, hvor det står, at ræve ikke kan svømme. Den svømmede herud og spiste stort set dem allesammen, siger Sven Norup, skovfoged fra Naturstyrelsen, til TV 2 Lorry og fortsætter: 

- Vi har et fugletårn, hvor en fuglekigger kunne se denne her massakre, og i løbet af meget kort tid forsvandt alle de små fugleunger, så det er vi nødt til at gøre noget ved.

De små øer sikres ved hjælp af pæle og tov.

Tovet fastgøres til pælene, og det vil fungere som en flydende line hele vejen rundt om øerne. Lige præcis den metode har andre steder vist sig at være effektiv over for en ubuden gæst som ræven, og det er der en helt særlig årsag til. 

- Ræve kan ikke dykke, så når den rammer snoren, kan den ikke komme videre, forklarer Sven Norup.

Hos Naturstyrelsen håber man, at den nye spærring kan give de ynglende fuglepar og deres bittesmå unger fred fra ræven. 

- Vi håber på, at ræven forstår, at den ikke må svømme herud, for vi vil gerne passe på alle de spændende fugle, der er her på strandingen, siger Sven Norup. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere