Naturstyrelsen inviterer nyjægere på jagt: "Pulsen stiger, og man venter på chancen"

Med skarpladte geværer og forventningsglæden i top var 20 nyjægere torsdag med Naturstyrelsen på jagt i Kongelunden.

Man kan næsten mærke spændingen, når man går rundt mellem de 20 nyjægere, der torsdag skal med på Naturstyrelsens nyjægerjagt.

Inden længe skal mange af dem - for første gang - forsøge at få et dyr på kornet.

- Jeg synes, det er en kæmpe fornøjelse at komme ud og se, hvordan det foregår, når man ikke låser dyrene bag hegn, men de i stedet lever for sig selv, siger Adam Gulmann, der er en af de 20 nyjægere, der i dag er med på jagt.

På grund af corona er det er mere end to år siden, at Naturstyrelsen sidst har kunne invitere nyjægere på jagt, så derfor er det da også en glad skovfoged, der står i spidsten for dagens tur i skoven.

quote Det har været en rigtig god oplevelse.

Adam Gulmann, nyjæger, Humlebæk

- Over hele landet afvikler Naturstyrelsen nyjægerjagt, og det er noget, som alle nyuddannede jægere, som har bestået skydeprøven, får tilbud om, siger skovfoged Sven Norup.

- Vi gør ekstra ud af at undervise og informere om, hvordan det er at gå på jagt, siger skovfogeden, fortsætter han.

På Naturstyrelsens hjemmeside kan du tilmelde dig en nyjægerjagt tæt på dig.

En stor oplevelse

Dagen starter med, at Sven Norup underviser de nyuddannede jægere i, hvordan man gebærder sig, når man er på jagt. Og for ham er det altid en god oplevelse med de nye jægere.

- De mennesker, der er med på den her jagt i dag, vil kunne fortælle om den her dag resten af deres liv, og det er altid en fornøjelse at være med til at give nyuddannede jægere det tilbud, siger Sven Norup.

Som en del af jagten underviser Naturstyrelsen nyjægerne i sikkerhed. Her får Adam Gulmann instrukser af skovfoged Sven Norup.
Som en del af jagten underviser Naturstyrelsen nyjægerne i sikkerhed. Her får Adam Gulmann instrukser af skovfoged Sven Norup.
Foto: Kenneth Ettrup Hansen - TV 2 Lorry

Dagens jagt varer hele dagen og består af seks såter, hvor klappere driver dyrene mod de spændte jægere.

- Det har været en rigtig god oplevelse, og jeg glæder mig rigtig meget til de næste tre såter, siger Adam Gulmann.

På dagens jagt får Adam Gulmann ikke muligheden for at trykke på aftrækkeren, men noget tyder på, at det alligevel har været en god dag.

- Man hører klapperne gå og huje, og man hører hundene gø. Så stiger pulsen helt vildt, og man venter på om chancen kommer. Så jeg tror ikke, det bliver kedeligt for mig i hvert fald, siger han.