Ihærdig lokalpolitiker troede, hun var valgt ind – men så ringede kommunaldirektøren

Lykken varede kort for en socialdemokratisk kommunalpolitiker, da hun fik nyheden om, at hun var stemt ind i byrådet.

Forestil dig, at alt er fantastisk og du opnår det mål, som du har både har kæmpet for og stilet efter i månedsvis, for så at indse, at det hele blot var en drøm, som var lidt for god til at være sand.

Omtrent sådan har de seneste døgn været for Rikke Marianne Karlsson, der stillede op for Socialdemokratiet i Dragør ved tirsdagens kommunalvalg.

Hun var ovenud lykkelig, da hendes partiformand fra Socialdemokratiet i Dragør natten til onsdag ringede hende op for at fortælle, at hun var blevet en del af kommunalbestyrelsen i Dragør.

- Jeg blev ringet op klokken 02.30 af vores formand, der ønskede mig tillykke med valget. Han fortalte mig, at jeg var blevet valgt, fortæller Rikke Marianne Karlsson onsdag til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Jeg blev helt glad og kunne dårligt sove, fordi adrenalinen pumpede rundt i kroppen på mig.

Blev ringet op af kommunaldirektøren

Desværre varede lykken kun i knap ti timer for den 71-årige tidligere gymnasielærer, der onsdag ved middagstid modtog et kedeligt opkald fra kommunens kommunaldirektør.

- Kommunaldirektøren ringede til mig klokken 12 onsdag. Der var sket en fejl med brevstemmerne, der var blevet lagt i en forkert bunke. De skulle være gået til andre kandidater, fortæller en nedslået Rikke Marianne Karlsson.

Hun ærgrer sig over fejlen, som hun dog samtidig har forståelse for, kunne ske.

Hun var nemlig selv blandt de valgtilforordnede på et af kommunens valgsteder, og som i mange andre kommuner, var antallet af brevstemmer i Dragør Kommune også eksploderet ved valget.

- Jeg var selv valgtilforordnet, og jeg forklarede kommunaldirektøren, at det var et værre roderi med brevstemmerne. Der var ikke styr på, hvordan de skulle tælles op, og hvordan de blev håndteret, siger hun.

Derfor mener hun, at kommunen bør være klar til at håndtere brevstemmerne bedre en anden gang.

TV 2 Lorry har forsøgt at få kontakt til Mads Leth, som er er kommunaldirektør i Dragør Kommune for at få forklaret, hvordan brevstemmerne i Dragør Kommune tilsyneladende er blevet talt forkert i første omgang. Det er desværre ikke lykkes.

Ved kommunalvalget i 2017 stillede Rikke Marianne Karlsson også op til en post i byrådet for Socialdemokratiet, hvor hun opnåede 12 personlige stemmer.