Her stikker smitten af: Nu får borgerne brev fra kommunen

I Dragør Kommune er smitten steget markant de seneste dage. Flere skoleklasser er sendt hjem.

Smitten med coronavirus har de seneste dage fået et godt tag i Dragør Kommune.

Kommunen på Amager er nu en af landets hårdest ramte med et testjusteret incidenstal på 202 smittede per 100.000 indbyggere. I tirsdags var tallet 63.

Borgmesteren i Dragør Kommune, Eik Bidstrup (V), tager sagen alvorligt.

- Vi har sendt fire skoleklasser hjem i dag, og vi sender nu et brev ud til alle borgere over 18 år. Vi beder dem om at være ekstra opmærksomme, siger Eik Bidstrup til TV 2 Lorry.

Borgerne får et fysisk brev eller brev i e-boks med velmenende opfordringer om at tage sig i agt og lade sig teste.

Eik Bidstrup oplyser, at smitten særligt har ramt de 45 til 59-årige, og at den har spredt sig til indskolingen på Dragør Skole - men derudover ved kommunen ikke, hvor smitten kommer fra. 

- Vi har ikke kunne finde ud af præcis, hvordan det er sket. Vi er ikke vidende om, at der har været et arrangement, lyder det fra borgmesteren.

Tirsdag vil kommunen afgøre, om der er behov for at lukke yderligere ned i daginstitutioner og skoler. 

De aktuelle regler foreskriver, at en kommune skal lukke ned, når det testjusterede incidenstal når 300. Der er altså stadig et stykke vej fra de nuværende 202 i Dragør Kommune. 

Der er både mulighed for hurtigtest og PCR-test i Dragør Kommune.

PCR-test med tidsbestilling foregår i Hollænderhallen, Halvejen 3 i Dragør. Du kan bestille tid til mandag, onsdag, fredag og søndag fra klokken 06.30 til 14.30 og tirsdag, torsdag og lørdag fra klokken 15.30 til 23.30.

Hurtigtest foregår for eksempel i det mobile testcenter i Aktivitetshuset Wiedergården, Wiedergården 2 i Dragør. Der er åbent hver dag fra 08.00 til 20.00 – også lørdage, søndage og helligdage.

Vær opmærksom på, at du opfordres til at tage en PCR-test, hvis din hurtigtest er positiv.