Bettina blev hjemsendt fra sit arbejde– nu vasker hun frivilligt legetøj for børnehaver

En gruppe kvinder på Dragør hjælper daginstitutioner med at få vasket deres legetøj, så de kan tilbringe mere tid sammen med børnene.

Landets daginstitutioner har i disse tider hænderne fulde.

Udover børnepasningen skal institutionerne også bruge tid og kræfter på at leve op til sundhedsmyndighedernes krav om forsvarlig hygiejne, så coronavirus ikke smitter blandt børnene.

Blandt andet skal børnenes legetøj vaskes to gange dagligt, hvilket kan være noget af en tidsrøver for det pædagogiske personale.

Men på Dragør hjælper en gruppe lokale, frivillige kvinder til med at vaske institutionernes legetøj, så pædagogerne kan bruge mere tid sammen med børnene.

- Da jeg hørte Mette Frederiksen fortælle om retningslinjerne for institutionerne, så tænkte jeg, at det kan jeg ikke forestille mig, at man havde ressourcer til i institutionerne, og derfor tilbød jeg at vaske legetøj af, fortæller Bettina Fellov, der står bag initiativet.

Kvinderne mødes hver tirsdag, onsdag og torsdag og vasker to daginstitioners legetøj.
Kvinderne mødes hver tirsdag, onsdag og torsdag og vasker to daginstitioners legetøj.
Foto: TV 2 Lorry

Måtte gøre noget

Til dagligt arbejder hun Bettina Fellov som rekrutteringskonsulent, men da hendes arbejdsplads ligesom så mange er lukket på grund af coronavirus, er hun blevet hjemsendt med løn.

- Jeg kan ikke holde ud at sidde derhjemme og ikke virke og få løn, så jeg tænkte jeg måtte gøre noget, siger Bettina Fellov.

Bettina Fellov luftede derfor idéen om frivillig legetøjsvask i en lokal Facebook-gruppe, hvilket der skulle vise sig at være stor opbakning til.

Nu er hun tovholder for en gruppe kvinder, som mødes ved middagstid hver tirsdag, onsdag og torsdag og bruger små tre timer på at vaske legetøj for to daginstitutioner på Dragør.

- Det føles godt at hjælpe denne til i her krise og gøre noget for den løn, jeg får i mit normale arbejde. Når jeg ikke kan gøre noget på min arbejdsplads, så kan jeg gøre noget her, siger Bettina Fellov.

Selv ved hun også en ting eller to om, hvordan man får gjort legetøjet grundigt rent.  

Legetøjet bliver vasket i sæbevand.
Legetøjet bliver vasket i sæbevand.
Foto: TV 2 Lorry

- Jeg uddannet biolog, så jeg har arbejdet i laboratorier og arbejdet med skimmelsvamp og steril sanering, og det her legetøj skal bare i noget sæbevand og bliver det saneret for vira, siger Bettina Fellov.

Børnehaveleder: - Det betyder meget

Børnehaven Sansehuset er en af to institutioner, som de frivillige kvinder hjælper. Her er børnehavelederen meget taknemmelig for kvindernes indsats.

- Det betyder meget, at vi kan bruge vores tid på en anden måde sammen med børnene. Vi kan lave aktiviteter, sprogudvikle, tage på ture og ikke kun bruge tiden på at vaske hænder og legetøjsvask, siger børnehaveleder Helle Bach.

Børnehaveleder Helle Bach sætter stor pris på hjælpen.
Børnehaveleder Helle Bach sætter stor pris på hjælpen.
Foto: TV 2 Lorry

Bettina Fellov og de andre frivillige mærker også, at deres hjælp er værdsat.

- Vi får chokolade af dem hver dag og et tusind tak, siger hun.

I øjeblikket er kommunen ved at vurdere, om der er flere institutioner, der har behov for kvindernes hjælp.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Mette Frederiksen

Mette Frederiksen: Der kommer ændringer i vaccineprogram

gfnfgn

Akutberedskabet opfordrer borgere i Københavns nordvestkvarter til corona-test inden genåbning

gfnfgn

Udbrud af 'skrækkelig' mutation overrasker ikke beboere: - Ingen holder afstand

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere