Politiet om stjålet cykel i Elverparken: "Mulig forbindelse til drab"

Ejeren af en efterlyst rød Jupiter damecykel har nu kontaktet politiet. Cyklen var stjålet, og politiet undersøger nu, om den kan være interessant for efterforskningen af Herlev-drabet.

Blomster bliver lagt i Elverparken i Herlev lørdag d. 5 november 2016 på det sted hvor en 32-årig kvinde blev fundet død fredag dræbt af knivstik. Foto: Martin Sylvest / Scanpix

- På baggrund af efterlysningen har ejeren kontaktet os.

Sådan lyder beskeden mandag eftermiddag fra politikommissær hos Københavns Vestegns Politi, Hans Christian Tonnesen.

Politiet valgte tidligere i dag at efterlyse ejeren af en rød damecykel af mærket Jupiter, som blev fundet tæt på det gerningssted i Elverparken, hvor den 32-årige Louise Borglit blev dræbt for godt en måned siden.

Den er stjålet før drabet, men vi skal lige finde ud af hvor, og om det kan lede os videre

Hans Christian Tonnesen, politikommissær hos Københavns Vestegns Politi

Der har ikke været mange nævneværdige spor i sagen om den knivdræbte, og derfor afsøger Københavns Vestegns Politi nu alle mulige spor i sagen, for at komme nærmere en drabsmand.

- Cyklen er blevet stjålet. Og nu er vi ved at snakke med ejeren om, hvor den er blevet stjålet fra, siger Hans Christian Tonnesen til TV 2 Lorry. 

Læs også Politiet om nyt spor i Herlev-drabet: Kender du denne damecykel?

Cykel kan være fortsat være forbundet med drab

Han fortæller videre, at Københavns Vestegns Politi nu fortsætter efterforskningen for at finde ud af, om cyklen kan være knyttet til drabet. 

- Den er stjålet før drabet, men vi skal lige finde ud af hvor, og om det kan lede os videre, siger politikommissæren og fortsætter:

- Vi havde troet, at vi selv kunne finde ejeren, men det er klart, når hun ikke har efterlyst den, så er den svær at finde.

Ifølge Hans Christian Tonnesen bliver kvinden, som ejer cyklen, nu afhørt for at finde ud af, om hun kan hjælpe politiet yderligere.

Vi er glade for, at der var så hurtig respons på det, og så må vi arbejde videre med sporene

Hans Christian Tonnesen, politikommissær hos Københavns Vestegns Politi

Men først og fremmest sætter politiet pris på, at ejeren har kontaktet dem så hurtigt efter efterlysningen.

- Vi er glade for, at der var så hurtig respons på det, og så må vi arbejde videre med sporene, siger Hans Christian Tonnesen til TV 2 Lorry. 

Læs også Politiets teori om Herlev-drab: Det kan være en psykisk syg

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik