Herlev-drabet: Anita beder om støtte til dusør-indsamling

- Vi er alle potentielle ofre, lyder det fra Anita Jensen, der appellerer til, at folk støtter op om indsamling til dusør i sagen om Louise Borglit

Fredag er det præcis en måned siden, at gravide Louise Borglit blev dræbt i Elverparken i Herlev.

Jeg må være ærlig: Angsten for, at han slår til igen, lurer i baghovedet.

Anita Jensen

Politiet arbejder nu ud fra en teori om, at hendes morder er psykisk syg, men har fortsat ingen konkrete spor i sagen.

Anita Jensen, der bor 100 meter fra gerningsstedet, startede 22. november en indsamling til en dusør til den person, der kan give det afgørende tip i sagen, og på selve månedsdagen for drabet retter hun en dybfølt appel til omverdenen.

- Støt indsamlingen. Pengene går til et godt formål, og man støtter samtidig fællesskabet, for vi vil jo alle gerne have ham fanget, lyder det.

Læs også Politiets teori om Herlev-drab: Det kan være en psykisk syg

Anita Jensen mener, at der må være nogen, der ved noget, som kan hjælpe politiet på rette spor. Det er denne 'nogen', som hun gerne vil motivere til at melde sig på banen ved at udlove dusøren.

 Jeg ved i mit hjerte, at vi finder ham, og dusøren kan hjælpe.

Anita Jensen

- I mandags var der samlet små 7000 kroner ind, og jeg har ligget vandret siden, så jeg håber, at beløbet er væsentlig større i dag, siger hun og fortsætter:

- Jeg ved i mit hjerte, at vi finder ham, og dusøren kan hjælpe. Jeg tænker ikke, at folk er dårlige mennesker, hvis de ved noget og ikke har kontaktet politiet endnu. 

Læs også Herlev-drabet: Frivillige indsamler til dusør for spor

Indsamlingen er godkendt af bevillingsnævnet, og politiet er informeret om den. Formalia er med andre ord på plads, fortæller Anita Jensen.

Hun har tidligere arrangeret et fakkeloptog til ære for den dræbte Louise Borglit og hendes ufødte barn, 'Lille P'. Nu samler hun penge ind til dusøren og er samtidig ved at få etableret Natteravnene i Herlev.

00:26

Mellem 2500 og 3000 mennesker deltog, da der fredag d. 11. november var fakkeltog til ære for Louise og 'Lille P' i Elverparken.

Luk video

Det kommer ikke bag på Anita Jensen, at politiet mener, det sandsynligvis er en psykisk syg person, der dræbte Louise Borglit den aften i november.

- Det var også min tanke fra starten, at vi havde en psykopat rendende rundt, og jeg må være ærlig: Angsten for, at han slår til igen, lurer i baghovedet. Vi er alle sammen potentielle ofre, og vi har brug for, at folk støtter op om indsamlingen til dusøren, så vi kan fanget morderen, siger hun til TV 2 Lorry.

Folk smiler - men de er også bange

Anita Jensen er i kontakt med mange borgere i Herlev, og hun oplever, at folk har modsatrettede følelser her en måned efter det brutale og meningsløse drab på en kvinde, der var gravid i syvende måned.

- Vi har allesammen to sider. Som tiden går, ser jeg flere smil, og livet er ved at vende tilbage til Elverparken, men når jeg snakker med folk, kan jeg mærke, at de er bange. Vi kan ikke ændre på det, der er sket, men vi kan tage hinanden i hænderne og sige, at det her finder vi os ikke i, siger hun. 

Læs også Efter drabet på Louise: Sådan skal Herlev blive tryg igen

Man kan støtte indsamlingen til dusøren via facebooksiden Til ære og minde for Louise & Lille P

Indsamlingen til dusøren slutter 31. december. Hvis ingen har meldt sig, står beløbet fastfrosset i fem år, hvorefter der bliver oprettet en fond, hvor pengene vil gå til tryghedsskabende tiltag for børn og unge i Herlev. 

- Jeg vil være kisteglad, hvis vi om 14 dage kan pengene, men hvis tingene ikke kan være anderledes, så går pengene til et godt formål. Jeg tror på, at hvis Louise havde levet, og Lille P. havde vokset op, så havde det været i hendes ånd, siger en tydeligt berørt Anita Jensen. 

Hvis man støtter indsamlingen til dusøren, går pengene ind på en særlig konto, som Herlev Kommune har oprettet til formålet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik