Kom helt tæt på: Et stykke bigbandmusik bliver skabt

To prisvindende komponister har sat sig for at skrive et stykke bigbandmusik – sammen. I en ny dokumentar kan du følge processen på tæt hold.

Da tæppet blev trukket fra til årets Danish Music Awards Jazz, var det til tonerne af et usædvanligt stykke musik.

Det var nemlig resultatet af tre måneders stafet med noder mellem jazzscenens lovende talent, Kathrine Windfeld, og sværvægteren Peter Jensen.

I den nye Lorry+ dokumentar ”Noder på omgang” kan du følge processen helt fra den spæde inspiration indfinder sig, til de første toner bliver til noder, og til stykket skal stå distancen foran nogle af Danmarks største jazz-entusiaster på Bremen Teater.

TV 2 Lorry er med, når noderne skifter hænder, og de to komponister bliver sat på en kreativ prøve – for normalt er de selv fuldstændig herre over deres musik. Men nu er der altså flere om at bestemme.

- Det er ret uvant. Normalt er det med at skrive musik altid noget, der foregår i ensomhed, siger Peter Jensen, som er kapelmester i Tivoli.

- Det kan ikke undgå at blive en øjenåbner for os begge to, supplerer Kathrine Windfeld. 

Derfor er de to komponister valgt ud

"To plus to der giver fem"

Komponisterne har tre måneder – og fuldstændig frie hænder. De ved kun, at stykket skal vare otte minutter, og de har besluttet at skrive det som en stafet, hvor musikstykket hele tiden skifter hænder. 

- Jeg glæder mig til at se, hvordan du overtager de ting, jeg tilføjer det, og jeg glæder mig til at se, hvad du kommer med, som jeg kan blive inspireret af. Jeg tror, det bliver sådan en, to plus to giver fem, siger Peter Jensen. 

- Noget af det, der kan blive spændende, er, at man sorterer hinandens vaner fra. Jeg kan godt have en følelse af, at jeg tit ender med at lave lidt de samme ting eller opbygninger. Man har jo sin måde at tænke på, hvor man, ligemeget hvor meget, man anstrenger sig, tit havner i nogle mønstre, siger Kathrine  Windfeld. 

Men én ting er at sende noderne på omgang imellem de to komponister - noget andet er at få noderne til at blive til musik, som kan blæse publikum bagover til åbningen af DMA Jazz. 

Du kan komme helt tæt på og opleve, hvordan et stykke bigband musik bliver skabt, i dokumentaren "Noder på omgang." Dokumentaren bliver sendt på Lorry+ lørdag den 16. december klokken 19, men du kan også allerede nu se den her. 

Om komponisterne

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere