Nu er det slut: Udskældte DK-Pleje forsvinder fra regionen

Nu har samtlige kommuner i Hovedstadsområdet opsagt den udskældte virksomhed DK-Pleje, der var ansvarlig for flere tilfælde af omsorgssvigt.

Foto: TV 2 Lorry

En kvinde sad 16 timer i sin kørestol gennemvædet af afføring. En medarbejder fortalte, at hun blev tvunget til at barbere ned i den tid, borgerne var berettiget til.

Jeg skammer mig helt ind i sjælen, for jeg er gået på kompromis med alt, hvad jeg tror på. Al min faglighed.

Betina Brøgger, tidligere gruppeleder i DK-Pleje

Klagerne har væltet ind over virksomheden DK-Pleje, der tidligere opererede i flere hovedstads-kommuner. Men nu er det sandsynligvis slut. 

DK-Pleje har selv trukket stikket i Hovedstadsområdet ved at opsige samarbejdet med Gentofte, der var den sidste kommune i Regionen, der stadig benyttede sig af virksomhedens service. 

DK-Pleje har været i vælten siden i sommer, hvor TV 2 Lorry satte fokus på virksomheden, der havde flere tilfælde af omsorgssvigt og uautoriserede medarbejdere på CV'et. 

Læs også Ansat i plejefirma: 'Jeg skammer mig helt ind i sjælen'

Kommuner smuttede en for én

Høje Taastrup, Brøndby og Lyngby-Taarbæk trak sig selv fra samarbejdet efter de mange kritisable historier, der væltede ud af skabet.

Herlev og Gladsaxe sendte opgaver i udbud, men har ingen respons fået fra DK-Pleje. 

Senest blev DK-Pleje pålagt at betale 650.000 kroner til Gentofte kommune for at være for længe om at levere dokumentation for, at virksomheden levede op til kommunens arbejdsklausuler. 

Få måneder efter valgte virksomheden selv at trække sig fra Gentofte Kommune per 1. februar 2017. 

Læs også Ekstremt tidspres: Tidligere DK-Pleje-ansat taler ud

Ansatte fortalte om kritisable forhold

TV 2 Lorry har talt med flere ansatte hos DK-Pleje, der fortæller om massivt omsorgssvigt for mange af de borgere. 

- Jeg vidste, at jeg kom ud til en våd seng. Og jeg vidste, at jeg ikke havde tid.

Jeg vidste, at jeg kom ud til en våd seng. Og jeg vidste, at jeg ikke havde tid.

Christina Kristiansen, tidligere ansat i DK-Pleje 

- Det vigtigste er, at hun kommer op, bliver vasket og får tøj på. Vi måtte lukke døren og åbne vinduet for, at den våde seng skulle nå at tørre, før hun skulle i seng, sagde en tidligere ansat i DK-Pleje Christina Kristiansen i august. 

- Hvis det stod til mig, havde jeg sagt, 'det tager ti minutter, det gør vi da.' Men de her ti minutter blev jeg nødt til at tage fra en anden borger, fordi der ikke var nogen fleksibilitet, siger Christina Kristiansen til TV 2 Lorry.

Sådan lyder det ligeledes fra en tidligere gruppeleder i DK-Pleje, Betina Brøgger: 

- Hver gang jeg fik en visitation, så skulle jeg barbere ned i den tid, borgeren egentlig var berettiget til, fortæller en nuværende ansat.

- Jeg skammer mig helt ind i sjælen, for jeg er gået på kompromis med alt, hvad jeg tror på. Al min faglighed, sagde Betina Brøgger til TV 2 Lorry i august. 

Læs også Anklage: Privat firma bag groft omsorgssvigt

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik