Kommune fyrer udskældt plejefirma

Lyngby-Taarbæk Kommune vil ud af samarbejdet med det skandaleramte DK-Pleje.

Netop nu har Lyngby-Taarbæk Kommunes Social- og Sundhedsudvalg besluttet at stoppe samarbejdet med det private plejefirma DK-Pleje.

Baggrunden for beslutningen er de kritisable forhold for både ældre og ansatte, som TV 2 Lorry og flere andre medier har berettet om. 

Plejefirmaet lever ifølge Lyngby-Taarbæk Kommune ikke op til kommunens krav til, hvordan underleverandører skal behandle deres ansatte. Det har især været afgørende for kommunens beslutning, at en sygeplejerske har været ansat uden autorisation. Dermed bryder DK-Pleje vilkårerne i den kontrakt, de har med kommunen. 

Udover Lyngby-Taarbæk har også Høje-Taastrup og Brøndby kommuner fyret DK-Pleje. Gladsaxe kommune har bedt firmaet dokumentere, at de bringer løn og ansættelsesforhold i orden inden den 19. august, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at fortsætte med at pleje kommunens ældre. 

Derudover samarbejder DK-Pleje med Gentofte og Herlev kommuner. Få hele overblikket over sagen i vores tema om det skandaleramte plejefirma her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

25_seconds

playGamle epidemifilm fundet frem i gemmerne giver coronahåb

Untitled collage

playEn opfindelse lige i øjet: Region Hovedstaden sparer millioner

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere