Kommune fyrer udskældt plejefirma

Lyngby-Taarbæk Kommune vil ud af samarbejdet med det skandaleramte DK-Pleje.

01:32

Mød en af de tidligere medarbejdere i DK-Pleje, der taler ud om forholdene i firmaet.

Netop nu har Lyngby-Taarbæk Kommunes Social- og Sundhedsudvalg besluttet at stoppe samarbejdet med det private plejefirma DK-Pleje.

Baggrunden for beslutningen er de kritisable forhold for både ældre og ansatte, som TV 2 Lorry og flere andre medier har berettet om. 

Læs også Ansat i plejefirma: 'Jeg skammer mig helt ind i sjælen'

Plejefirmaet lever ifølge Lyngby-Taarbæk Kommune ikke op til kommunens krav til, hvordan underleverandører skal behandle deres ansatte. Det har især været afgørende for kommunens beslutning, at en sygeplejerske har været ansat uden autorisation. Dermed bryder DK-Pleje vilkårerne i den kontrakt, de har med kommunen. 

Udover Lyngby-Taarbæk har også Høje-Taastrup og Brøndby kommuner fyret DK-Pleje. Gladsaxe kommune har bedt firmaet dokumentere, at de bringer løn og ansættelsesforhold i orden inden den 19. august, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at fortsætte med at pleje kommunens ældre. 

Læs også Endnu en kommune anklager plejefirma for underbetalt arbejde

Derudover samarbejder DK-Pleje med Gentofte og Herlev kommuner. Få hele overblikket over sagen i vores tema om det skandaleramte plejefirma her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik