Kommune truer med at lukke ned for Distortions gadefester

Københavns Kommune kræver optimerede handlingsplaner fra arrangørerne bag Distortion, skriver avis. Ellers kan gadefesterne ikke afholdes i år.

Billede fra Distortion på Vesterbro i år. Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Der er pludseligt opstået uvished om, hvorvidt Distortions gadefester på Nørrebro og Vesterbro kan afholdes i slutningen af maj.

Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune kræver nemlig, at arrangørerne bag Distortion-festivalen udformer materiale, der på mere udførlig vis redegør for, hvordan festivalen vil sikre så få gener som muligt for byens borgere, mens gadefesten varer.

Det skriver Politiken.

Det sker efter problemer med festivalens håndtering af toiletforhold, larm og hærværk de seneste år. 

Ifølge avisen står der i notatet, at Distortion "fortsat skal øge professionaliseringen af gadefesterne og minimere en række gener for beboerne i de festberørte gader", for at festivalen lever op til kravene for at få godkendt rammeaftalen med kommunen.

Læs også Se den glade Distortion-video: Sådan fester gymnasieeleverne

Politiken skriver, at arrangørerne bag Distortion afleverede materiale til kommunen inden tidsfristen 2. maj, som ikke blev godkendt af kommunen med begrundelsen, at det ikke var tilstrækkeligt.

Derfor er tidsfristen nu udskudt til den 13. maj.

Hvis ikke Distortion kan fremlægge tilstrækkelig dokumentation for, at de kan tage hånd om de potentielle gener, får festivalen ikke tilladelse fra kommunen.

Og i så fald bliver gadefesterne aflyst, skriver Poltiken.

Distortion er planlagt til at løbe af stablen fra onsdag 30. maj til søndag 3. juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?