Distortion: Vi fjerner ikke opfordring til at bruge vandpistol

Politiet har advaret folkene bag Distortion, men de opfordrer stadig naboer til at sprøjte vand på festivaldeltagere, der tisser op ad bygningerne.

Distortion løber af stablen senere i denne uge, og i år har festivalledelsen valgt at komme med en noget alternativ opfordring til dem, der bor i de områder, hvor gadefesterne bliver afholdt. I Distortions nabomanual står der følgende: 

- Har man f.eks. en gadeport, som ofte bliver brugt som alternativt toilet under Distortion, kan man med stor succes sprøjte vand den anden vej gennem tremmerne. 

Distortion har tilmed indkøbt et parti vandpistoler, som naboerne kan hente i de nærliggende Fætter BR-butikker.  

 
 
Foto: Fra Distortions nabomanual.

Festivalledelsen fortæller, at man har været i kontakt med politiet om sagen. 

- I weekenden blev vi advaret af politiet om sagens problematiske balancegang - som de var nødt til at tage afstand fra. Tidligere i dag har vi derfor overvejet at opdatere nabomanualen med noget i retning af: "Vennerne fra politiet har påpeget, at man altså ikke rigtig må sprøjte vand på folk. Vi fra Distortion kan dog ikke andet end at syntes, at hvis man kan finde på at tisse på døre og opgange, hvor familier bor, har man altså fortjent buksevand - hvis ikke en hel spand vand på hovedet", lyder det fra Thomas Fleurquin, der er direktør for Distortion. 

Naboer til Distortions gadefester har i årevis klaget over, at festivaldeltagerne tisser op ad døre, i kælderskakter og lignende. I år bliver der opsat dobbelt så mange toiletter som sidste år, og opfordringen om at bruge vandpistol bliver stående på trods af politiets advarsel.   

- Der er p.t. ikke taget nogen endelig beslutning - men vi fjerner ikke vores opfordring - mange foreninger har brugt metoden med stor effektivitet og til store glæde for beboerforeningens børn, som fik lov til at sprøjte på alle uvelkomne gæster, mens der holdtes grillfest i gården af foreningen, afslutter Thomas Fleurquin.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere