Taxi-protest mod Uber til Distortion: Øl for 1 krone

16 taxichauffører vil onsdag sælge øl for en krone som en protest mod Distortion-samarbejdet med Uber.

I dag åbner den populære, københavnske gadefestival Distortion. Festivalen har i år trukket en del overskrifter, fordi den har den kontroversielle kørselstjeneste Uber som sponsor.

Taxichauffører beskylder Uber for at bedrive ulovlig piratkørsel, mens Uber ofte forklarer, at der blot er tale om deleøkonomi, hvor man deles om udgifterne til køreturen.

Men nu lancerer de københavnske taxichauffører deres eget bud på 'deleøkonomi' under navnet 'Ubeer'. Her vil 16 taxichauffører i piratkostumer sælge kolde øl fra taxiernes bagagerum for kun 1 krone. Det skriver Avisen.dk.

- Deleøkonomi er jo det nye, og det vil taxichaufførerne selvfølgelig ikke gå glip af. Uber kører taxi på baggrund af en teknologisk platform, og vi sælger øl på samme måde. Det er nye tider, siger Bo Weye sarkastisk til Avisen.dk.

Han er faglig konsulent i 3F Københavns Chauffører, som organiserer taxichaufførerne.

Normalt kræver det lokaler, bevillinger og ansat personale at sælge alkohol. Derfor vil barer og klubber næppe hilse initiativet velkommen.

Men ifølge chaufførerne selv er de blot kommet til at købe alt for mange øl til 1. maj, og derfor har de nu en masse i overskud, som de vil dele med de mange festivalgæster.

- Vi driver jo ikke restauration. Vi sælger bare nogle øl som er i overskud på baggrund af en supersmart ny teknologisk idé. Vi har hørt mange være utilfredse med kundeservicen på de københavnske barer, og der kan vi bare tilbyde at hjælpe lidt ved at tage noget af presset, siger Bo Weye til Avisen.dk.

'Ubeer' lanceres onsdag kl. 16 på Søtorvet for enden af Dronning Louises bro i København.