Efter afsløring af diskrimination i nattelivet: Nu reagerer integrationsborgmesteren

Diskrimination i nattelivet hører ingen steder hjemme, lyder det samstemmende fra integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard(V) og branchen.

TV 2 Lorry kunne onsdag afsløre diskrimination i det københavnske natteliv.

Nu reagerer integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V). Afsløringerne gør nemlig stort indtryk på hende, siger hun til TV 2 Lorry.

- Vi skal være et frit og fælles København, og derfor skal sådan noget selvfølgelig ikke finde sted. København skal være en åben, tolerant og inkluderende by, og at folk uanset hudfarve, seksualitet og køn skal kunne orientere sig og komme, hvor de vil, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til TV 2 Lorry.

Derfor vil borgmesteren nu kigge på, hvordan man politisk fremadrettet kan komme diskriminationen til livs.

- Jeg vil tage en snak med det politiske udvalg for at se, hvad vi har af redskaber i skuffen nu - og ellers må vi bede forvaltningen om at komme op med nogle muligheder, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til TV 2 Lorry.

Misvisende tal

Diskrimination i nattelivet kan ellers føre til retssager og bøder for restauratørerne. Men tal fra Ligebehandlingsnævnet viser, at der på fire år bare har været 34 anmeldte sager.

Det tal er dog langt fra retvisende for, hvor stort omfanget af diskriminationen er, og derfor er der også behov for kampagner og oplysning, mener brancheforeningen Danmarks Caféer og Restauranter.

Tidligere har de i fællesskab med Københavns Kommune drevet kampagnen: 'Et Trygt Natteliv - Bekæmpelse af Diskrimination'.

Den skulle blandt andet uddanne dørmænd. Restaurationer kunne forpligte sig til at være imod diskrimination, og så kunne borgere via en app indrappportere deres oplevelser med diskrimination.

Københavns Kommune er dog ikke længere en del af den kampagne, og det får nu brancheorganisationen til på egen hånd at genoptage den.

- Det er vigtigt, at vi har et natteliv, hvor der er plads til alle uanset køn, etnicitet og seksualitet. Vi vil bringe kampagnen videre, som tidligere har været ført af Københavns Kommunen. Det arbejder vi intensivt på, så vi kan få et sikkert og trygt natteliv, hvor der er plads til alle, siger vicedirektør i Danmarks Caféer og Restauranter, Jeppe Herskind, til TV 2 Lorry.

Han håber, at kampagnen igen kan være køreklar i løbet af foråret 2022.