Fredensborg-borgmester: Her er mine løfter til borgerne de kommende fire år

Thomas Lykke Pedersen (S) lover borgerne, at der bliver bygget både skoler og kulturhuse - og så begynder svømmehalsbygggeriet også inden for de kommende fire år.

Artikelserie: Det lover din borgmester


Hvilke tre tiltag vil du love borgerne i kommunen, at du - og I - har opnået om fire år?

Vi er godt i gang med at få vores strategiske udviklingsprojekter i vores fire bysamfund gennemført med tidsplaner, der holder. Det skal vi være i mål med indenfor fire år. Det gælder blandt andet:

  • Nivå med Generationernes Hus, en ny skole, en ny idrætshal, en ny svømmehal og et bibliotek og et kulturhus. Jeg tør dog ikke love, at svømmehallen står færdigbygget til den tid. Men vi er gået i gang med at bygge den.
  • Fredensborg med nyt bibliotek ved Jernbanegade. Det skal i en ny udbudsrunde, og så kan det stå færdigt inden 2025.
  • Og så er der Humlebæk med hele bymidten. Der skal vi være i gang med helhedsplanen, der blandt andet omfatter et nyt bibliotek.


Vi har aldrig haft gang i så mange projekter i gang på én. Men vi må jo også erkende, at markedet kan nå at rykke sig så meget, at nogle af projekterne må skubbes. Det håber vi dog ikke.


Hvad er den største og vigtigste udfordring, kommunen står over for de kommende fire år - og som er noget andet, end det du lige har nævnt?

Rekruttering af arbejdskraft. Især på ældreområdet, men også på stort set alle andre områder.


Hvordan vil du helt konkret arbejde på at løse det?

Vi har nedsat et udvalg med den ene opgave at se på fastholdelse og rekruttering med baggrund i at udvise rettidig omhu.

De skal laves en strategi, for vi er i ekstrem konkurrence med alle andre kommuner. Det bliver en barsk omgang, og det er bedst med spilleregler fra staten og KL. Men vi er klar til at konkurrere på alle mulige parametre.

Det kan både være at skrue på lønnen og give ekstra tillæg til velfærdsmedarbejderne. Det bliver et benhårdt marked med de små marginaler der afgør, hvor elever vil hen.


Hvis du skulle drømme stort, hvilket enkeltstående projekt kunne du godt tænke dig at være med til at realisere i kommunen?

En drøm kunne være at blive CO2-neutral som kommune i 2030. Det kunne være stort at indfri. Vi er allerede førende på den grønne omstilling, og vi har nedsat et klimaråd, der skal sætte skub i omstillingen. 2030 er måske et lige lovligt ambitiøst mål, men hvis man ikke sætter sig dem, så opnår man dem aldrig. Så det drømmer jeg om.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?