Michelle på vej til Le Mans: Jeg kører aldrig racerløb bare for at være med

Racerkører Michelle Gatting har altid drømt om at køre legendariske Le Mans. Nu får hun chancen, og hun har store forventninger til sig selv

Vi møder Michelle Gatting i et træningscenter i Kokkedal en dag i slutningen af maj.

Når den 25-årige racerkører er hjemme i Danmark, er hun der fire til fem gange om ugen. Hun følger et særligt styrketræningsprogram, der skal forberede hende på strabadserne til det krævende 24-timers-løb i Le Mans i Frankring, der i år køres i weekenden d. 15.-16. juni. 

For det kræver stor styrke at gennemføre.

- Folk de tror ofte, at når man kører racerbil, så er det ligesom at sætte sig ind i en helt almindelig bil og bare køre, men racerbil kræver en smule mere på koncentrationen, på styrken og på konditionen, siger racerkører Michelle Gatting.

Som 7-årig kørte hun gokart for første gang, og siden har hun været fanget af motorsporten. I mange år har hun drømt om at få chancen for at køre Le Mans.

I år sker det. Hun skal køre Ferrari for Kessel Racing på et rent kvindehold. Hun fik beskeden i marts måned. 

- Det var stort. Det var et øjeblik, man havde ventet på i mange år, siger Michelle Gatting.

Siden har forberedelserne være i gang for at gøre holdet klar til at præstere.

Le Mans

Travl og målrettet

Det er vel nærmest et held, at det lige lykkes at få lavet en aftale med Michelle Gatting, inden hun skal køre Le Mans.

Meget at tiden er hun ikke hjemme i Danmark, men kører racerløb, træner eller arbejder som instruktør for Porsche i Tyskland. 

Hun har altid arbejdet meget målrettet for at avancere i motorsporten.

Da hun gik på Team Danmark-linjen på Rungsted Gymnasium, handlede det mest af alt om sporten, så hun deltog ikke i de ting, som mange af kammeraterne gjorde.

- Mit fokus var altid på min sport, den var altid på fysisk træning, så det der med at tage til fester og gå i byen og tage til studenterfester, det gjorde jeg ikke. Jeg havde noget andet, som var mere vigtigt for mig, fortæller Michelle Gatting.

Hun sidder i det hele taget sjældent stille. 

- Jeg har det bedst, når der sker et eller andet. Jeg har svært ved bare at sidde og nyde det. Det kan være, at det kommer, når jeg bliver ældre og har oplevet alt det, som jeg føler, at jeg skal opleve, siger hun og griner lidt. 

Hun har dog et par fif til, hvad man kan lave, når man holder fri en sommerdag. Se med her i programmet: Den Perfekte Fridag (indsæt link)

Godt med forventninger

Sammen med sine to holdkammerater, Rahel Frey fra Schweiz og Manuela Gostner fra Italien, skal hun køre en Ferrari, der koster i omegnen af to milllioner Euro - cirka 14 millioner kroner. Men det får ikke en plads i tankerne, når hun kører. 

- Det er en dyr bil, det er en meget dyr bil, men det må du ikke tænke på, for så kan du ikke køre, siger racerkøreren.

Mange øjne er rettet mod holdet, når det går løs. De er et hold af kvidner blandt mange mænd. Samtidig har Michelle Gatting kæmpe store forventniger til sig selv. Men det er også ok, synes hun. 

- Forventninger er godt, det skal der være, for hvis der ikke er forventninger, så går man ikke ud og yder sit bedste og prøver at præstere godt. Så forventninger er en del af det game, vi laver. 

- Jeg kører aldrig racerløb bare for at være med. Det ville være pinligt over for mit køn og over for alle de mennesker, som står bag og støtter op om det her, siger racerkøreren.

Du kan se hele programmet 'Den Perfekte Fridag' med Michelle Gatting ved at klikke her