Den Perfekte Fridag med Waqas Qadri

Musiker Waqas Qadri gik solo efter Outlandish gik i opløsning - nu laver han blandt andet musikvideoer - Waqas er gæst i Den Perfekte Fridag.

I 2017 gik de tre medlemmer af Outlandish hver til sit efter 20 år som gruppe. Med landeplager som 'Aicha' og 'Guantanamo', gik rap-gruppens brud ikke ubemærket hen blandt medier og fans, der begræd Brøndby Strand-drengenes farvel til scenen.

Alligevel var ingen af de tre medlemmer i tvivl:

- Det var ikke en svær beslutning, men det var nødvendigt, fortæller Waqas Qadri, der var en af frontfigurerne i Outlandish, og fortsætter:

quote Vi måtte erkende, at det her skib er ved at synke - så vi kan synke med det - eller svømme ind til bredden og starte på ny igen

Waqas Qadri

- Vi vidste godt, at det lakkede mod enden - men det var sørgmodigt. Det var jo noget, der var bygget op sammen med mine barndomsvenner - mine brødre gennem 20 år - men vi måtte erkende, at det her skib er ved at synke - så vi kan synke med det - eller svømme ind til bredden og starte på ny igen.

Og det gjorde de så - startede på ny - hver for sig. 

Det svære spring

Karrieren som solist var ikke noget, Waqas kastede sig ud i med det samme. I stedet fulgte der en periode med tvivl.

- Jeg troede egentlig, jeg havde det fint, men jeg endte med at ligge på sofaen i januar og se 'Modern Family', mens det regnede - Instagram var fyldt med mennesker, der bare var: '#2017 her kommer vi-agtige' - og jeg fik bare mere og mere nedtur på, fortæller han.

Han satte sig ned og talte med gode venner om hvilken vej, hans liv skulle tage - og de mindede ham om, at han er et kreativt rodehoved, som han fortæller, så det blev i den retning, at han genopfandt sig selv. 

 
 
Foto: Morten Bisgaard / TV 2 Lorry

Waqas skriver og producerer selv sine sange - han har en manager, men ikke et pladselskab. Han udgiver selv sine sange på Spotify, og han laver også musikvideoer og skriver og producerer for andre musikere. Han har blandt andet lavet musikvideoen til Medinas sang 'Skyttegrav.'

Det hele foregår ved et meget lille bord med en lyserød velourstol i familiens lejlighed. Derfra driver Waqas sin enmandsvirksomhed, der både er musikstudie og produktion af musikvideoer og videoer til sociale medier - både til sin egen youtube-kanal og til andres sociale medier.

Waqas Qadri er gæst i Den Perfekte Fridag, hvor han tager os med på sin yndlingskaffebar - Kaffeplantagen på Vesterbro - og viser rundt i sit barndomskvarter Kisumparken.

  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere