Den Perfekte Fridag med Per Vers

Rapperen Per Vers tager os med i havnen og på ikonisk grillbar, når han er gæst i Den Perfekte Fridag.

Foto: Lasse Vestergaard / TV 2 Lorry

Den danske rapperen Per Vers aktuel med sin nye single Ha' Det Så Ungt.

Nummeret bygger på Annisette Koppels debutnummer "Livet Er Nu" fra 1966. 

 - Vi er en generation, der alle sammen har den samme pladesamling i baglommen, fordi vi alle sammen er på Spotify - man har helt glemt, at dengang vi gik fra vinyl til cd'er, gik der en masse musik tabt

Per Vers

Hele Per Vers' nye album 'Knust Kunst' udkommer 7. september, og det er et såkaldt konceptalbum, hvor de 12 numre alle bygger på gamle, danske - og nærmest glemte - vinylplader. 

Per Vers: Du har ikke al musik i din baglomme

Han kalder det en illusion, når vi tror, at vi har al musik i hele verden tilgængelig i digital form, hvis bare man gider søge på det. Sådan hænger det ikke sammen, forklarer han, for der er gået masser af musik tabt i digitaliseringsprocessen. 

Læs også Den Perfekte Fridag med Sebastian Dorset

 - Vi er en generation, der alle sammen har den samme pladesamling i baglommen, fordi vi alle sammen er på Spotify. Man har helt glemt, at dengang vi gik fra vinyl til cd'er, gik der en masse musik tabt - dengang vi gik fra cd'er til Spotify, gik der også en masse musik tabt på grund af rettigheder og tilfældigheder, siger Per Vers.

Det er hans nye album et glimrende eksempel på. Det er 12 samplede sange, og kun to af de oprindelige numre kan således findes på streamingtjenesterne i dag. 

 - Der findes faktisk musik derude, som er sjælden, og som du skal lede efter - og som kun findes, hvis du tager dig tid til at gennemsøge en pladestak, siger han.

I Programmet Den Perfekte Fridag giver rapperen sit bud på, hvad en fridag skal indeholde, og det betyder både en tur i sauna-truck og i Københavns havn, og derefter på Flyvergrillen for at spotte flyspottere.

Du kan se programmet kl. 19.30 lørdag aften på TV 2 Lorry - eller lige her:

08:18 Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?