Serie De Unge Forskere & Maden

06:00

Dette afsnit

Daniel sætter strøm til mælken (2:3)

Vi varmebehandler mælk for at undgå bakterier, som kan gøre os syge. Men pasteuriseringen går ud over vitaminer, proteiner og smag. Derfor forsøger Daniel Munk som en del af hans ph.d.-afhandling ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet (KU FOOD) at gøre råmælken sikker ved at give den 20.000 volt strøm i stedet for - og opdager helt uventede ting.

31/03/2020

De fleste af os tænker nok ikke så meget over al den forskning, der ligger bag det, vi spiser og drikker. Men på KU FOOD på Frederiksberg tænker skarpe hjerner konstant over at forny og forbedre vores fødevarer, styrke sundheden og forbedre bæredygtigheden. I den her serie møder vi nogle af de innovative, unge forskere, der er med til at forme vores fremtid. Serien er produceret af Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet (KU FOOD)

Alle serier A-Å