Serie
Dagens lys

NOVA

En Nova er en forbigående astronomisk begivenhed, der får en stjerne til hurtigt at øgestyrken af det lys, den udsender. Denne dramatiske proces finder sted, når en stjernegenantænder efter at have været i dvale i mange år. Med lyskunstværket NOVA sættes der lys på den kommende udvikling af den gamle del af Sundby Kirkegård. Et byrum som Områdefornyelsen Sundby i tæt samarbejde med lokale borgere skal udvikle fra kirkegård til park. Den flotte gamle kirkegård har masser at byde på med sine smukke gamle træer og historiske vingesus, men nogle ting kan måske også blive bedre. Læs mere om områdefornyelsen og projektet på kk.dk/omraadefornyelsesundby Nova af StudioVertigo, Sundby Kirkegård.
11/2/2021

Fra 5. til 27. februar 2021 kan du, når mørket falder på møde lys kunstværker i bybilledet i Købehavn. Det er fjerde gang festivalen afholdes.

Mere en 30 forskellige kunstværker kan du finde rundt omkring i byen. De er koncentreret omkring Københavns indre by, langs kanaler og omkring Slotsholmen.

Festivalens vartegn, den grønne laserstråle, kan ses fra det meste af byen. Den går fra Tivoli, gennem Christiansborg til B&W hallen på Refshaleøen.