Sådan skal du forholde dig, hvis du har billetter til et aflyst arrangement

Bliver dit arrangement aflyst som følge af smittefaren fra coronavirus, så gælder de almindelige regler om forbrugerrettigheder fortsat.

Frygt for spredning af coronavirus har fået stribe arrangementer som sportsstævner, koncerterne, messer og festivaler til at ty til aflysning, udskydelse eller afholdelse uden tilskuere.

Det sker, efter Sundhedsstyrelsen fredag opfordrer arrangører til at udskyde eller aflyse arrangementer med flere end 1.000 deltagere.

Vi opdaterer løbende denne liste, hvor du kan se, hvilke arrangementer, der aflyses.

Men hvordan skal du som forbruger forholde dig, hvis du har købt og betalt for billetter til et arrangement, som du nu ikke længere kan fornøje dig selv med?

Som udgangspunkt gælder de almindelige regler om forbrugerrettigheder, skriver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på sin hjemmeside

Det vil sige, at dine muligheder for at få kompensation vil afhænge af, hvad der er aftalt mellem dig og arrangøren, da du købte billetterne.

quote Udgangspunktet er, at du kan få pengene retur eller få en billet til en anden dag, hvis arrangementet bliver flyttet

Susanne Aamann, forbrugerjuridisk chef

- Det vil have betydning, hvad du aftalte med arrangøren ved købet. Ofte fremgår vilkårene af billetten, og ellers vil de typisk ligge på arrangørens hjemmeside, siger Susanne Aamann, der er forbrugerjuridisk chef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Hvis du har købt billet til et konkret arrangement, der bliver aflyst som følge af smittefaren ved coronavirus, er udgangspunktet, at du kan få pengene retur eller få en billet til en anden dag, hvis arrangementet bliver flyttet. Arrangøren kan dog i sine vilkår have taget forbehold for aflysninger som følge af for eksempel sygdomme, dårligt vejr og lignende.

I første omgang opfordrer Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til, at folk med billet til et aflyst arrangement afventer situationen.

- Da det er en ekstraordinær situation, hvor arrangørerne risikerer at modtage over tusinde henvendelser, anbefaler vi, at forbrugerne afventer en fælles besked fra arrangøren og er opmærksomme på deres hjemmesider. Hører man ikke noget, så kontakt arrangøren med henblik på at finde en løsning sammen, siger Susanne Aamann.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har samlet lidt information om, hvilken betydning en aflysning vil få for dig, der har købt flybilletter, pakkerejser eller billetter til arrangementer.

Gå i dybden med dem herunder:

Hvis arrangementet eller rejsen er aflyst:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Corna vaccine hætteglas

To regioner kæmper for at undgå spild af vacciner - på hver deres måde

senfølger(2)

playEfter mere end 10 måneder med senfølger: Nu kan Christina endelig dyrke motion igen

default_thumb

playHusker du Erwin og Anne? Nu må de igen aflyse deres kærlighedsfest

steen andersen

playSteen frygter fodbold-EM uden tilskuere: "Det er som en lagkage uden flødeskum"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere