Frygter corona-smitte: Region Hovedstaden beder gravide blive hjemme

Gravide skal ikke møde op til planlagt auditorieundervisning i marts måned, oplyser Region Hovedstaden. Det sker for at mindske mulig smittespredning.

Region Hovedstaden aflyser gruppeundervisninger af gravide for resten af måneden – indtil videre.

For at nedsætte smittespredning af corona er alle planlagte fødselsforberedelser i auditorier derfor afblæst på alle regionens fødeafdelinger.

I stedet arbejdes der på muligheden for, at gravide kan modtage undervisningen via video.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Vi gør det her, fordi vi gerne vil reducere og udsætte smittespredning så lang tid som muligt, siger koncerndirektør Svend Hartling og fortsætter:

- Så vi håber, at de gravide har forståelse for, at vi i en periode vælger denne løsning. Det er dog vigtigt at understrege, at mindre hold for sårbare gravide stadig mødes.

​Fødeafdelingerne i Region Hovedstaden vil selv tage kontakt til gravide via eboks og informere dem om, at de foreløbig i marts måned ikke skal møde op til planlagt auditorieundervisning.

Hvordan de gravide skal modtage undervisning via video, ved regionen fortsat ikke. I pressemeddelelsen skriver Region Hovedstaden dog, at de ”undersøger muligheden”.

Betragtes som værende i særlig risiko

Ifølge Sundhedsstyrelsen er på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at gravide har særlig risiko for smitte og alvorlig sygdom i forhold til coronavirus.

Men ud fra et forsigtighedsprincip vælger styrelsen alligevel at betragte gravide og ammende som en værende i særlig risiko.

- Vi anbefaler derfor de samme forholdsregler som beskrevet for personer i særlige risikogrupper, fremgår det af Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Sundhedsstyrelsens råd til befolkningen i særlig risikogruppe

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere