Frygter corona-smitte: Region Hovedstaden beder gravide blive hjemme

Gravide skal ikke møde op til planlagt auditorieundervisning i marts måned, oplyser Region Hovedstaden. Det sker for at mindske mulig smittespredning.

Gravide skal ikke møde op til fødselsforberedelse på Region Hovedstadens fødeafdelinger. Foto: NILS MEILVANG/Ritzau Scanpix

Region Hovedstaden aflyser gruppeundervisninger af gravide for resten af måneden – indtil videre.

For at nedsætte smittespredning af corona er alle planlagte fødselsforberedelser i auditorier derfor afblæst på alle regionens fødeafdelinger.

I stedet arbejdes der på muligheden for, at gravide kan modtage undervisningen via video.

Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

Læs også Gode råd om coronavirus: Det skal du gøre, hvis du er i tvivl

- Vi gør det her, fordi vi gerne vil reducere og udsætte smittespredning så lang tid som muligt, siger koncerndirektør Svend Hartling og fortsætter:

- Så vi håber, at de gravide har forståelse for, at vi i en periode vælger denne løsning. Det er dog vigtigt at understrege, at mindre hold for sårbare gravide stadig mødes.

​Fødeafdelingerne i Region Hovedstaden vil selv tage kontakt til gravide via eboks og informere dem om, at de foreløbig i marts måned ikke skal møde op til planlagt auditorieundervisning.

Hvordan de gravide skal modtage undervisning via video, ved regionen fortsat ikke. I pressemeddelelsen skriver Region Hovedstaden dog, at de ”undersøger muligheden”.

Læs også Medie: Dansk par blæste på corona-karantæne og rejste til ferieø – nu er de isoleret på hotel

Betragtes som værende i særlig risiko

Ifølge Sundhedsstyrelsen er på nuværende tidspunkt ikke noget, der tyder på, at gravide har særlig risiko for smitte og alvorlig sygdom i forhold til coronavirus.

Men ud fra et forsigtighedsprincip vælger styrelsen alligevel at betragte gravide og ammende som en værende i særlig risiko.

- Vi anbefaler derfor de samme forholdsregler som beskrevet for personer i særlige risikogrupper, fremgår det af Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Sundhedsstyrelsens råd til befolkningen i særlig risikogruppe

Vi anbefaler, at du overvejer, hvordan du kan beskytte dig selv mest muligt mod at blive smittet.

 

Vi ved for eksempel, at steder med mange mennesker, som er tæt på hinanden, kan medføre risiko for smitte.

 

Du bør derfor overveje, om du bør undgå sådanne steder, f.eks. større arrangementer med mange mennesker tæt samlet på ét sted, og vi fraråder at du bruger offentlige transportmidler i myldretiden.

 

Hvis du ikke kan undgå at gå ud, bør du sørge for at holde ekstra god håndhygiejne og vaske eller afspritte hænder, hvis du f.eks. har rørt ved håndtag, og når du kommer hjem. Du skal også undgå at røre næse, mund og øjne, hvis du ikke har rene hænder, da virus typisk smitter fra hænderne og til slimhinderne i næse, mund og øjne.

 

Du bør så vidt muligt holde afstand til mennesker, især hvis de ser ud til at være syge. Det anbefaler vi, fordi smittespredning ofte sker ved, at dråber fra hoste og nys spreder sig i luften i 1-2 meters afstand, hvor de kan smitte andre via mund, næse og øjne. De falder dog hurtigt til jorden og bliver ikke hængende i luften.

 

Vi anbefaler også, at du i særlig grad overholder de generelle råd om hygiejne og færden i samfundet, som du kan læse om ovenfor, for eksempel at undgå håndtryk, knus og kindkys.

 

Hvis du har behov for særlig rådgivning i forhold til din specifikke sygdom, bør du drøfte dette med din behandlende læge.

 

 

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik