Naboer raser over regnbueflag: Det er usmageligt

I et anonymt brev bliver regnbueflaget kaldt højst upassende. Flaget skal ned, lyder beskeden.

I toppen af en flagstang i Akacieparken i Valby hænger lige nu et regnbueflag. 

Og det gør det også i morgen. Og i overmorgen. Og morgenen efter i overmorgen.

Sådan lyder meldingen for Morten Wittrock torsdag, efter at han og ægtefællen Stig Wittrock har modtaget et klagebrev, som er underskrevet "flere af jeres naboer". 

Naboerne ønsker flaget taget ned, fordi flaget er "højst upassende", skriver man. 

Men det kan de altså glemme. 

- Jeg overvejer faktisk at hejse det højere op, siger Morten Wittrock til TV 2 Lorry.

Han fortæller, at de normalt kommer godt ud af det med alle i området. Det var han i hvert fald overbevist om.

"Ikke alle deler jeres usmagelige tilbøjeligheder"

Akacieparken er et mangfoldigt område, som han forklarer det, og parret har aldrig før haft problemer med nogen på stedet, selvom de fleste nok er klar over, at de to mænd danner par.

Derfor gjorde det ondt, da de fandt beskeden ved rækkehuset. 

- Først blev jeg faktisk vred. Men det er jo en tåbelig følelse, som jeg ikke kan bruge til noget. Jeg er såret, forklarer Morten Wittrock, som egentlig har lidt svært ved at sætte ord på hændelsen. 

Han havde ikke set den komme. 

Regnbueflaget

Regnbueflaget blev designet af Gilbert Baker i 1978 og vajede første gang under San Francisco Gay and Lesbian Freedom Day Parade.

Pink står for seksualitet. 
Rød for liv.
Orange for helbredelse.
Gul for sol.
Grøn for naturen.
Blå for kunst.
Indigo for harmoni.
Violet for ånd. 

Kilde: gaymagz.dk

Parret har anskaffet sig en flagstang, fordi de synes, det er festligt. Før har Dannebrog blafret, men da det er Copenhagen Pride Week, har de nu valgt at hejse regnbuefarverne, som kan ses af cirka 17 andre boliger. 

Det har altså øjensynligt været så forargende for nogen, at man har valgt at skrive en klage:

"Om I er bøsser eller ej, kommer ikke andre ved. Og hvad I laver bag jeres døre, kommer ikke andre ved. Men at reklamere med det ved at hænge et flag op i jeres have, som alle vi andre kan se, er usmageligt", skriver man. 

Flaget skal ned, da "ikke alle deler jeres usmagelige tilbøjeligheder", står der ligeledes. 

Landsforening: Kampen er ikke vundet

Regnbueflaget hænger lige nu i store dele af hovedstaden. Både supermarkeder, banker og restauranter har pyntet op i anledningen af Copenhagen Pride Week. 

Hos LGBT Danmark har man ikke i år noteret sig andre specifikke episoder som denne, hvor flaget har givet anledning til kontroverser, men episoden beviser, at der stadig er masser at kæmpe for, lyder det fra forperson Peder Holk Svendsen. 

- Da regeringen i sommer lancerede handlingsplanen for LGBTI-området (som indeholder 42 initiativer, der skal lette livet for homoseksuelle, red.), var der mange, som sagde, at det var der ikke grund til. For vi har det da, som vi vil have det, siger han til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Men det her brev viser jo tydeligt, at frisindet åbenbart ikke er kommet til Akacieparken. 

I en kronik i Kristeligt Dagblad, skrev chefredaktør Erik Bjerager blandt andet, at de seneste års hensyn til køn, seksualitet og etnicitet "er begyndt at overskygge hensynet til det fælles".

Flaget er for alle

For Peder Holk Svendsen er flaget lige så meget et symbol på mangfoldighed, som det betyder homoseksualitet. 

- Jeg synes, det står for inklusion, glæde og livskvalitet for alle. Det er da fantastiske plusord. Jeg ved godt, at LGBTQ har taget flaget til sig, men flaget er i lige så høj grad et udtryk for, at vi alle skal kunne dele det offentlige rum på lige fod, siger han. 

- Flaget kan så åbenbart virke som en rød klud for folk, der har de her vrede tendenser. Og det giver jo i virkeligheden god mening, hvis du i forvejen har lidt stramme sko på, siger han og tilføjer: 

- Dermed ikke sagt, det er i orden.

TV 2 Lorry kunne i 2017 berette om flere overfald i forbindelse med Copenhagen Pride. Blandt andet blev en ung mand overfaldet ved Nørreport Station, hvor han blev trampet i hovedet. 

Flagregler

Ud over Dannebrog må du også flage med de andre nordiske flag, dvs. det svenske, norske, finske, færøske, islandske og grønlandske flag. Du må også flage med EU-flaget og FN-flaget.

Du må derimod ikke flage med andre landes flag i Danmark, medmindre du har fået en særlig tilladelse fra det lokale politi.

Du må gerne hejse sørøverflag eller et flag fra et firma i din have, da det ikke krænker Dannebrog eller Danmarks suverænitet. Forbud og regler om, hvilket flag du må hejse, omfatter derfor kun andre nationer eller nationsfællesskabers flag. 

Kilde: Bolius.dk
Således har ukendte skrevet til Morten og Stig.
Således har ukendte skrevet til Morten og Stig.
Foto: Privat

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik