Borgmester med kulørt forslag: Vil have regnbuefarvede fodgængerfelter

To af Københavns mest brugte fodgængerfelter skal være regnbuefarvede fra næste år, foreslår kultur- og fritidsborgmester.

Fodgængerfelterne ved Rådhuspladsen skal være regnbuefarvede, foreslår borgmester. Foto: Google maps

De hvide striber i fodgængerfelterne ved Rådhuspladsen skal erstattes af alle regnbuens farver fra næste år.

Det foreslår kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld fra Alternativet i anledning af Copenhagen Pride og i anledning af en historisk lovgivning, der fejrer jubilæum i 2019. 

Læs også Homoaktivist gik verden rundt under VM. Nu besøger han Copenhagen Pride

- Fodgængerfelterne ved Rådhuspladsen skal farves i regnbuens farver hele næste år for at minde os om, at det i 2019 er 30 år siden, at Københavns Rådhus skrev historie ved at være det første sted i verden, hvor to af samme køn indgik registreret partnerskab, siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld i en pressemeddelelse.

Borgmesteren lægger i sin idé op til at farvelægge to af byens mest brugte fodgængerfelter.

Nemlig fodgængerfeltet på H. C. Andersens Boulevard og samt fodgængerfeltet, hvor Strøget krydser Vester Voldgade ved Rådhuspladsen. 

Læs også Naboer raser over regnbueflag: Det er usmageligt

Nu agter kultur- og fritidsborgmesteren at tage sagen op politisk i Kultur- og Fritidsudvalget.

- Hvis vi kan komme igennem med det her, vil rigtig mange hver dag blive mindet om hvor vigtigt det er, at vi kæmper mod undertrykkelse og diskriminering – og at det kan lykkes, siger Niko Grünfeld. 

Fodgængerfelterne ved Rådhuspladsen skal være regnbuefarvede, foreslår borgmester. Foto: Google mapsTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?