Vinterbaderne får bedre forhold

En enig kommunalbestyrelse i Brøndby har givet grønt lys til at opføre nye faciliteter for byens vinterbadere.

Nye badefaciliteter for vinterbaderne i Brøndby er en realitet. Foto: Morten Stricker / Scanpix

Når det danske vejr viser tænder og leger med minusgraderne, foretrækker de fleste at pakke sig ind i lune tæpper og drikke varme væsker. Der er til gengæld også dem, der i stedet smider klæderne, slår hul på isen og hopper i det iskolde hav. 

Brøndby Kommune og Vinterbadelauget Bifrost har netop indgået en aftale om at indføre nye badefaciliteter for vinterbaderne i Brøndby Havn.

Vi er sikre på, at der kommer godt faciliteter ud af det - til gavn for borgere i hele kommunen

Grete Bille, formand for Vinterbadelauget Bifrost

Vinterbadelauget Bifrost i Brøndby har 330 medlemmer, der normalvis bader fra stranden i Brøndby Strand og klæder om i et par gamle livreddertårne.

Drømmen om et klubhus med sauna og nye faciliteter har gennem flere år hersket blandt de friske vinterbadere. Nu går den altså i opfyldelse. 

Læs også Mand så live-overgreb mod børn på nettet

Med udsigt over Køge Bugt

Aftalen mellem Brøndby Kommune og Vinterbadelauget Bifrost betyder, at vinterbaderne nu kommer til at få opgraderede omklædningsfaciliteter og et badehus med sauna, der har udsigt over havnemolerne til Køge Bugt og stranden.

Grete Bille, der er formand for Vinterbadelauget Bifrost, er begejstret for både aftalen og samarbejdet med Brøndby Kommune.

- Vi er sikre på, at der kommer gode faciliteter ud af det - til gavn for borgere i hele kommunen, udtaler Grete Bille i en pressemeddelelse. 

Hun tilføjer, at arkitekterne hele vejen igennem processen har lyttet til Vinterbadelaugets behov og ønsker omkring de nye faciliteter.

Klubhuset forventes færdigt i løbet af 2018. 

Læs også Fører af dræbende vandscooter må blive i fængslet

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik