Verdenshistorie: 70-årig erkender hundredevis af overgreb over nettet

Politiet har ifølge advokat fået hjælp af pædofil til at opklare, hvordan han orkestrerede overgreb mod børn.

En 70-årig pensionist fra Brøndby indrømmer, at han hundredvis af gange har betalt for, at børn i Filippinerne er blevet krænket seksuelt.

Det oplyser mandens forsvarer, Jesper Madsen, efter at Københavns Vestegns Politi onsdag offentliggjorde detaljer om den historisk store sag.

quote Han erkender, at nogle af deltagerne er 12-15 år, og så er det jo strafbart. Men han afviser, at der er tale om så unge børn, som anklageren mener.

Jesper Madsen, advokat for den tiltalte

Ifølge advokaten har hans klient i en række afhøringer hos politiet fortalt, hvordan han gennem en årrække har set børn blive voldtaget på nettet.

Overgrebene blev transmitteret live via en videoforbindelse fra Filippinerne til mandens computer, og undervejs kunne den tiltalte diktere, hvad der skulle ske.

Anklagemyndigheden hævder, at sagens ofre i adskillige tilfælde er helt små børn på bare tre-fire år. Men det nægter den tiltalte.

- Han erkender, at nogle af deltagerne er 12-15 år, og så er det jo strafbart. Men han afviser, at der er tale om så unge børn, som anklageren mener, siger advokat Jesper Madsen til Ritzau.

Samlet set er manden tiltalt for 346 forhold om medvirken til voldtægt og overgreb i årene 2011-2016. Anklageskriftet er 119 sider langt. 

Flest antal overgreb - nogensinde

Ifølge Rigspolitiet skriver sagen efter alt at dømme verdenshistorie: Aldrig har en person været tiltalt for så mange overgreb. Og omfanget vil manden kun i begrænset omfang komme til at betvivle.

- Vi påstår, at omkring 15 af overgrebene aldrig blev gennemført. Men det drukner jo lidt i det her store hav, siger Jesper Madsen til Ritzau.

quote Vi påstår, at omkring 15 af overgrebene aldrig blev gennemført. Men det drukner jo lidt i det her store hav.

Jesper Madsen, advokat for den tiltalte

Den 70-årige mand blev anholdt i februar 2016 og har siddet varetægtsfængslet lige siden. I det forgangne år har den tiltalte ifølge sin advokat velvilligt hjulpet politiet med efterforskningen.

- Vi har stillet op til afhøring fire-fem gange. Han har svaret på spørgsmål, udleveret koder og medvirket, så godt han kunne. Vi er gået alle forhold igennem, siger Jesper Madsen med henvisning til de 346 anklagepunkter.

Allerede nu står det klart, at anklagemyndigheden kræver den tiltalte idømt forvaring, når retssagen starter ved Retten i Glostrup 28. februar.

Men på trods af den delvise erkendelse mener Jesper Madsen, at en forvaringsdom - det vil sige indespærring på ubestemt tid - er for hård en straf.

- Jeg kommer til at anbefale en almindelig fængselsstraf, og det er min klient også indstillet på, siger advokaten. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Mand fundet livsløs i Roskilde Havn

Livløs mand reddet op af havn

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere