Tilskuerne bliver væk: Færre gider se fodbold

De to store hovedstads-klubber trækker stadig færre tilskuere til kampene på hjemmebane.

Når den bedste danske fodboldrække er færdigspillet om lidt, vil det højst sandsynligt være med historisk lave tilskuertal. 

Data fra Dansk Boldspil Union viser, at ligaen står til et samlet fald på 14 procent i tilskuere målt på fremmødet ved en gennemsnitlig kamp. 

Det skriver Berlingske. 

Værst er det gået i Odense, men også københavnerne bliver i højere grad hjemme fremfor at tage på lægterne for at se fodbold. 

Ved FC Københavns kampe er fremmødet dykket 11,3 procent, mens man i Brøndby IF har opnået en lille fremgang i år, men samlet set har mistet tilskuere gennem de seneste ti år. 

Indtægterne falder

For klubberne er det dårligt nyt, fordi kampindtægterne i form af billetter, mad og merchandise udgør op mod 20 procent af de samlede indtægter. 

Og i sidste ende kan de faldende tilskuertal ligeledes komme til at gå ud over de øvrige sponsorater og TV-penge. 

Faldende tilskuertal

Ved DBU har man da også set med alvor på udviklingen og blandt andet forsøgt at komme problemet til livs med en ny struktur i ligaen. 

Sidste sommer lod man to nye hold komme til i den bedste række, således at der nu er 14 hold, som spiller om titlen som Danmarks bedste fodboldhold. Man indførte også et slutspil, hvor de seks øverste spiller en form for mesterskabsspil, mens de otte nederste spiller indbyrdes om ikke at rykke ned. 

FCK ønsker færre hold

I FC København var man modstander af det nye system, og man peger da også på i dag, at det ikke har hjulpet på fodboldinteressen blandt hovedstadens borgere. 

- Vi ønskede ti eller 12  hold, og det gør vi stadig. Der er ingen tegn på, at de to ekstra hold har gjort noget positivt for tilskuerinteressen for ligaen, tværtimod er det med til at trække gennemsnittet ned, siger direktør Anders Hørsholt i en skriftlig kommentar til Berlingske. 

I klubben forklarer man sin egen nedgang med, at deltagelsen i de europæiske kampe har gjort, at man har måttet spille flere kampe lørdag i stedet for søndag. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere