Regning for påsat skolebrand løber op i syv millioner

Den påsatte skolebrand på Brøndby Strandskole i starten af sommerferien har ødelagt store dele af bygningen, der var under renovering.

Den brand, der blev påsat på Brøndby Strandskole indskolingsafdeling i starten af sommerferien, løber op i mere end syv millioner kroner. Sod og røg har ødelagt mange materialer og store dele af bygningen, der var under renovering.

Det skriver Brøndby Kommune i en pressemeddelse på kommunens hjemmeside.

quote Håndværkerne havde været i gang i to-tre uger med at renovere to af vores fløje, da branden opstod. Alt deres arbejde med at slå klasselokaler sammen, så vi får større og mere tidssvarende forhold, var derfor spildt.

Per Spile Trudslev, Skoleleder, Brøndby Strandskole

Tilbage i starten af juli, nærmere bestemt søndag d. 2. juli, udbrød der brand i kælderlokalerne på Brøndby Strands Skole. Tekniske undersøgelser viste hurtigt efterfølgende, at branden var påsat.

Stor økonomisk udgift

Nu har kommunen gjort regnskabet op for det efterfølgende oprydningsarbejde, der har haft store konsekvenser for skolen. 

- Branden har givet rigtig meget bøvl. Men på den positive side kan man sige, at vi har haft et godt forløb med at få det hele til at fungere igen, hvor alle har hjulpet til. Og forældre og børn har taget det pænt, siger Per Spile Trudslev, der er skoleleder på Brøndby Strandskole.

Alt i alt vurderes det, at branden har ødelagt for mere end syv millioner kroner - blandt andet fordi, at en kopimaskine i underetagen gav omfaggende røg- og sodskader på store dele af skolen, som har ødelagt undervisningsmateriale og it-udstyr.

- Håndværkerne havde været i gang i to-tre uger med at renovere to af vores fløje, da branden opstod. Alt deres arbejde med at slå klasselokaler sammen, så vi får større og mere tidssvarende forhold, var derfor spildt, siger skoleleder Per Spile Trudslev

quote Da vi var i gang med at renovere, havde vi opmagasineret en masse it-udstyr og undervisningsmateriale i kasser i underetagen, hvor branden opstod. Rigtig meget af det er gået tabt.

Per Spile Trudslev, Skoleleder, Brøndby Strandskole

- Da vi var i gang med at renovere, havde vi opmagasineret en masse it-udstyr og undervisningsmateriale i kasser i underetagen, hvor branden opstod. Rigtig meget af det er gået tabt, siger han.

Fem klasser uden lokaler

Brøndby Strandskole på Strandskolevej slog som vanligt dørene op for nye og gamle elever til skolestart efter sommerferien. Men optakten har ikke været nem grundet brandskaderne, der har gjort sommerferien til en travl periode.

Brøndby Kommunes afdeling for kommunale ejendomme har været på overarbejde, da der skulle findes løsninger på, hvordan skolen kunne blive klar til at modtage børn og lærere til skolestart. Lærerværelset var også ramt, men er i dag taget i brug igen efter at have fået udskiftet loftspladerne og blevet gjort grundigt rent.

Lærernes pladser, som de bruger til forberedelse, er dog stadig ikke på plads og fem klasser står i det nye skoleår uden klasselokaler. De bliver undervist i midlertidige pavilloner, der er opsat på skolen. Efter planen kan de rykke ind i deres rigtige klasselokaler til november, hvor kommunen forventer, at renoveringen er færdig. 

På baggrund af skolebranden vil Brøndby Kommune gennemgå de øvrige skoler og store bygninger for at undersøge om alarm, video og brandsektionering fungerer optimalt for at forebygge lignende hændelser.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Knivstikkeri ved Fields3

playMuligt knivstikkeri i Field's - her bliver 16-årig med kniv anholdt

Københavns Byret

74-årig kvinde idømt 12 år i usædvanlig drabssag

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere