PAOK udspiller Brøndby i duel om Europa-eventyr

Brøndby tabte 0-5 til Paok Saloniki i den første af to playoff-kampe om at komme i Europa Leagues gruppespil.

Brøndby blev udspillet og tabte torsdag aften med hele 0-5 på udebane til græske Paok Saloniki i den første af to playoff-kampe om at komme i Europa Leagues gruppespil.

Dermed er muligheden for et efterår med spændende fodboldkampe i Europa så godt som slukket for Brøndby.

Klasseforskellen var tydelig i heksekedlen i Thessaloniki, hvor der var massiv overvægt af højlydte græske fans.

Paok, der har Frank Arnesen som sportsdirektør, var generelt bedst og kunne endda have vundet endnu større. Brøndby var omvendt ufarlig og brugte mange kræfter på at forsvare sig.

Brøndby var allerede ved at få en katastrofal start efter blot fem minutter, da backen Riza Durmisi hang i venstre side og ophævede en græsk offside.

Kun en flot redning fra Brøndbys keeper, Frederik Rønnow, og en glidende Martin Albrechtsen på målstregen forhindrede en græsk scoring.

Rønnow reddede Brøndby endnu en gang, da Paoks hurtige og bedste spiller Robert Mak forsøgte sig.

Kort efter gik den dog ikke længere for Brøndby, da både Daniel Agger og Martin Ørnskov blev tørret, og Robert Mak kunne gøre det til 1-0 efter 17 minutter.

Paoks midtbanespiller Ergys Kace skød fem minutter senere på indersiden af stolpen på et direkte frispark.

Og Brøndby nåede aldrig at finde fodfæste i kampen, inden Dimitrios Pelkas kløgtigt og elegant fandt det lange hjørne bag Rønnow til 2-0-scoring.

Herefter blev den centrale midtbanespiller Frederik Holst flået ud af Brøndbys cheftræner, Thomas Frank, som skiftede den fysisk stærkere Dario Dumic ind i stedet.

Flere mål blev der ikke scoret i første halvleg, og Brøndby kunne stadig håbe på en reducering og et vigtigt udebanemål.

Men i anden halvleg blev det endnu værre for Brøndby, som engang var dansk fodbolds flagskib i Europa.

Garry Mendes Rodrigues øgede til 3-0 seks minutter efter pausen, og det lignede dødsstødet for Brøndby i dette års Europa League-kvalifikation.

Magnus Eriksson havde en sjælden afslutning inden for målrammen efter 66 minutter, men Paoks svensk/danske keeper, Robin Olsen, afværgede til hjørnespark.

Brøndby forsøgte at satse en smule med indskiftninger af Ronnie Schwartz og Christian Nørgaard, men det gav straks bagslag.

Robert Mak hamrede to kasser mere ind bag Rønnow, og Brøndby lignede statister i en græsk opvisning.

I slutminutterne brændte Ergys Kace tilmed et straffespark, så Brøndby slap for at tabe med tenniscifre.