Muslimsk gravplads hærget i nat

50 gravsten er blevet væltet på begravelsespladsen i Brøndby. Politiet mener ikke, at der er tale om handling rettet mod det muslimske miljø.

Københavns Vestegns Politi søger vidner til hærværket mod den muslimske begravelsesplads i Brøndby, hvor ukendte gerningsmænd i nat væltede 50 gravsten.

Ifølge Kim Madsen efterforsker politiet sagen som almindeligt hærværk. De kalder det drengestreger, og mener ikke, at der ligger en trussel bag eller et had mod muslimer.

- Det er rystende, at politiet kalder gravskænderi for drengestreger. Det forstår jeg slet ikke, at man kan finde på, fordi det er så alvorligt, siger Zenia Stampe til Berlingske.

På Facebook raser en række politikere over hærværket.

- Det er så respektløst og hadefuldt, at det ikke er til at holde ud, skriver Johanne Schmidt-Nielsen, politisk ordfører for Enhedslisten.

- Folk har trampet rundt på gravene. Blomster ligger smidt rundt på hele pladsen. Det er simpelthen ikke okay, skriver Mattias Tesfaye, der er folketingskandidat på Vestegnen for Socialdemokraterne.

Politiet er på bar bund med hensyn til, hvem gerningsmændene er.

- Vi har ikke fundet noget, og foreløbig har vi heller ikke fundet nogen, der har set noget, siger Kim Madsen.

- Jeg forstår ikke, at politiet kan konkludere, at det ikke er rettet mod muslimer. For det første er det ikke nogen hemmelighed, at det er muslimer, der ligger begravet her. Det står på skiltet på vej ind på begravelsespladsen, og alle gravstene er skrevet på arabisk, siger Zenia Stampe.

Politiet vil meget gerne høre fra folk, der har set eller hørt noget. De skal ringe til Københavns Vestegns Politi på telefon 114.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

5-årig pige dræbt

Sygeplejerske troede ikke på, at femårig pige kunne reddes - forsøgte alligevel

5-årig dræbt

Lattergas får vigtig rolle i retssag om trafikdrab på femårig pige

Brand på bakken korsbæk

Brand på Bakken: Populær Matador-attraktion ramt

Vanvidsmotorcyklister

playVanvidsbilister kører 130 kilometer i timen tæt på børnefamilier i byen

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere