Medaljehøst: Sociale medier har fået handicap-sport til at blomstre

Især på sociale medier oplever Parasport Danmark at flere følger de handicappede atleter end de traditionelle.

Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Eliteatleterne i Parasport Danmark bruges som forbilleder for andre handicappede på de sociale medier.

Det har forbundet besluttet for at få så mange som muligt i gang med at udøve idræt - også selvom de er handicappet. Og det går godt med at få sat fokus på de handicappede sportsudøvere. 

Læs også Udviklingshæmmede atleter dyster om OL-medaljer i Helsingør

Faktisk så godt at parasporten nogle gange nærmest overhaler den traditionelle sport i opmærksomhed - for eksempel ved de Paralympiske Lege, lyder det fra Parasport Danmark.

- Det var meget tydeligt at se, når man så nogle af de opslag, vi lavede under PL. For vores vedkommende havde de langt mere gennemslagskraft end for OLs vedkommende. Så på nogle måder tror jeg allerede, at nogle af vores historier "overshiner", siger Peter Rosenmeier, som er talsmand for Parasport Danmark. 

Læs også Handicap-atleter mødt med heltemodtagelse efter medaljeregn

Han har selv har vundet guld i PL, der er OL for handicappede, to gange i bordtennis. Lægerne ved ikke, hvorfor han er født med delvis manglende lemmer.

Stor stigning i interesse for para-atleter

Han har selv mærket den store stigning i interessen, der er sket gennem de sidste 10 år. Første gang han vandt var i 2008.

- Første gang følte jeg mig egentlig meget alene med det. Jeg havde vundet det største, man kan vinde, men der var ingen, der vidste det, siger han til TV 2 Lorry. 

Læs også Handicappede ønsker job: "Jeg vil skide gerne arbejde"

Men da han vandt igen i 2016 var oplevelsen en helt anden.

- Der var Facebook-oplsag der fik vanvittig mange views, og jeg kunne ikke gå nogen steder, uden at der var nogen, der vidste, at jeg havde vundet. På den måde følte jeg pludselig, jeg kunne dele det med nogen, siger Peter Rosenmeier.

Ifølge Peter Rosenmeier er udviklingen ikke tilfældig.

- Vi har nogle ekstra historier, der er intressante, og som måske er interessante for flere målgrupper, siger fortæller han.

Herunder kan du se hvor mange medaljer, der er blevet høstet de sidste fem år i parasporten i Danmark:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik