Kvindelig landsholdsspiller: Lokalklubber har stor betydning

Små lokale fodboldklubber kan også producere dygtige landsholdsspillere, mener landsholdsspilleren Theresa Nielsen.

Den 30-årige fodboldspiller spillede sin 99. landsholdskamp i går, da hun og resten af det danske kvindelandshold slog Sverige 2-0.

Theresa Nielsen spiller i dag i Brøndby IF, men startede allerede sin fodboldkarriere som 6-årig i den lokale klub Rikken i Valby, hvor hun endte med at spille i otte år. Tiden i de lokale fodboldklubber har haft stor betydning for Theresa Nielsen. Det er især det sociale fællesskab, der har en væsentlig rolle.

quote  Hun er en spiller ud over det sædvanlige. Og en spiller der hele tiden stræber efter at blive den bedste. 

John Froman, træner BSF

- Man kan virkelig snakke om det her sammenhold, som man efterlyser for succes på holdet. Og også det her med at små klubber kan være med til at producere landsholdsspillere. Det er jo fedt! Det betyder jo bare, at uanset hvor man starter sin karriere henne, så er det muligt, hvis man har den rette indstilling, siger Theresa Nielsen.

Theresa Nielsen fortæller, at selvom det var en meget lille klub, kunne der nemt være 100 tilskuere til deres kampe, hvilket er flere, end der plejer at dukke op til deres kampe i Brøndby IF.

Fra lokalklub til 3F ligaen

Efter otte år i Rikken skiftede Theresa klub til Ballerup-Skovlunde Fodbold, for at udvikle sit talent fuldt ud. Her fortæller hendes tidligere cheftræner, John Froman, at han med det samme kunne se, hvor talentfuld hun var:

- Hun er en spiller ud over det sædvanlige. Og en spiller der hele tiden stræber efter at blive den bedste. Hendes omgang med bolden, hendes fysiske styrke og hendes tempo er meget højt. Samtidig er hun også en, der hurtig bliver samlingspunkt for holdet, fordi hun netop er som hun er, siger John Froman.

John Froman er glad for at have haft Theresa Nielsen på sit hold, og det er altid en fornøjelse, når de mødes i turneringskampene.

Klubbernes vilkår er meget forskellige

En af de største forskelle på at spille i en lokalklub og på et mere professionelt niveau i en stor klub er i høj grad holdenes vilkår.

- I Rikken kunne vi ikke rykke op i en højere række til trods for, at vi var de bedste, fordi vores træner ikke havde nok uddannelse til det. Derudover er der både vaskeordninger og diverse omklædningsfaciliteter. Så det er helt klart det professionelle miljø, der er stor forskel på, siger Theresa Nielsen.

Theresa Nielsen har spillet på det danske landshold siden 2008. Med sejren i går over Sverige har det danske kvindelandshold sikret sig billet til EM i 2017, som afholdes i Holland.

Spillerne på landsholdet skal allerede se hinanden igen til oktober, hvor de skal deltage i en træningsturnering.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere