Københavns Vestegns Politi mangler offerrådgivere: Er det dig?

Er du interesseret i at hjælpe andre, og er du god til at lytte, så kan du blive Københavns Vestegns Politis nye offerrådgiver. De søger nemlig lige nu flere af slagsen.

Har du altid haft en særlig evne til at lytte eller et særligt overskud til at hjælpe andre mennesker?

Så er Offerrådgivning måske noget for dig. 

For hos offerrådgivningen i Københavns Vestegns Politi er det netop de personlige egenskaber, der vægter højt frem for en lang uddannelse.

- Som udgangspunkt kræver det ikke noget særligt at være offerrådgiver, og det kan være alle civile fra pensionister, mand, kvinde og studerende. Det er bare folk, der har tid i deres hverdag til at hjælpe andre mennesker, der har brug for det. Og hvis man har evnen og lysten til at hjælpe folk, så er det sådan nogle, vi godt kan bruge, forklarer Ditte Jensen, der er politiassistent i forebyggelsessekretariatet i Københavns Vestegns Politi og politiets kontakt i Offerrådgivningen.

Man får dog ikke bare stukket en telefon i hånden, hvis man bliver offerrådgiver, uddyber Ditte Jensen. Hver offerrådgiver skal igennem en grunduddannelse, så man er bedst muligt klædt på til opgaven at rådgive andre. Desuden vil man løbende blive opdateret fagligt hvert år.

quote Vi er lige nu nede på et minimum af offerrådgivere, så derfor vil vi gerne have flere.

Ditte Jensen, politiassistent, Københavns Vestegns Politi.

Og Ditte Jensen vil til hver en tid anbefale jobbet.

- Jeg synes, man skal blive offerrådgiver, hvis man føler, at man har et overskud til det, og hvis man gerne vil gøre en god gerning, for man får det så godt af at hjælpe andre mennesker, siger hun.

Københavns Vestegns Politi ser gerne, at man er bosat i deres politikreds, men det er ikke et krav. 

Politikredsen dækker kommunerne Albertslund, Ballerup, Brøndby, Glostrup, Gladsaxe, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Rødovre og Vallensbæk.

Hvad er Offerrådgivning?

Offerrådgivning er et tilbud til blandt andet ofre, forurettede og pårørende, som har haft en ubehagelig oplevelse, de har brug for at tale med en om.

Den er åben hele døgnet året rundt. Det er civile, der besvarer telefonen. 

Omtrent én vagtuge om måneden

Som offerrådgiver binder man sig som udgangspunkt til et månedligt møde, hvor der drøftes økonomi, oplevelser med rådgivningen, og aftenen bliver altid rundet af med en tur på restaurant. 

Derudover binder man sig til en vagtuge. Det betyder, at man skal besvare den telefon, man har fået udleveret, alle døgnets 24 timer i en uge cirka en gang om måneden.

Ditte Jensen påpeger dog, at det ikke er så ufleksibelt, som det lyder.

- Vi er selvfølgelig fleksible. Er man for eksempel på arbejde, forventer vi ikke, at man tager telefonen. Der er selvfølgelig plads til, at man kan gå i bad. Det er også derfor, at man ofte er to til at dække en uge, forklarer hun.

Med flere offerrådgivere er håbet, at man ikke kan reducere mængden af vagtuger.

- Vi er lige nu nede på et minimum af offerrådgivere, så derfor vil vi gerne have flere. For med flere til rådighed, bliver det også mere fleksibelt for dem, der er der i forvejen, fortæller hun.

Lyder Offerrådgivningen hos Københavns Vestegns Politi interessant, kan du finde kontaktoplysninger her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik