Idræt skal udvikle børns sprog og sanser

Hop, dans og leg skal stimulere de mindste i Brøndby. Motorik og den gode form er i fokus. Også indlæringen får et nøk op ad med sport i hverdagen.

 - Det er en troldedans, synger pædagogen til de 25-30 børn, der danser og hopper til den rytmiske lyd af en tromme. De er ude på deres nye idrætslegeplads. Her er løbebane i en ring rundt om en cirkel med græs og en lille plads med faldunderlag. Børnene kan klatre og rutche, men her er ingen sandkasse.

- Det gør, at de ikke kan sidde og putte sig og nusse med noget sand, siger Iman Hamid, pædagog i Påfuglen. Hun er selv uddannet i Pædagogisk Idræt på et kursus med kollegaerne og har været med til at skabe mange af de lege og aktiviteter, som børnene leger hver dag. 

quote - Fysisk aktive børn er gladere, sundere og klogere – og aktive børn bliver aktive voksne. Derfor er den tidlige indsats omkring idræt og bevægelse for Brøndbys mindste så vigtig

Kent Max Magelund, Borgmester, brøndby Kommune, Soc.dem.

Bevægelse giver bedre indlæring

Fem børnehuse i Brøndby er nu idrætsinstitutioner. Det er  Nattergalen, Påfuglen, Klydebo, Hvidtjørnen og Kærdammen i Brøndby, som nu har fået en ny profil og som efter et års uddannelse kan kalde sig idrætsinstitutioner.

Alle medarbejdere fra de fem idrætsinstitutioner er blevet uddannet i Pædagogisk Idræt ved VIA University College og Danmarks Idrætsforbund. Pædagogisk Idræt handler om, at barnet sanser og lærer bedst, når kroppen er med. Det betyder, at børnene i de fem børnehuse ikke kun skal blive motorisk dygtige og komme i god form, men at kroppen skal tænkes ind når der arbejdes med børnenes sprog, sociale kompetencer eller man udforsker naturen.  

- Pædagogisk idræt er leg og bevægelse i en pædagogisk sammenhæng, hvor der er fokus på, at alle børn føler glæde og udvikling ved at deltage og det er en metode, som ligger meget fint i tråd med vores inklusionsindsats, fortæller Karina Porsby, leder i Børnehuset Hvidtjørnen. 

Dagplejen skal også være med

I dag markerede Borgmester i Brøndby, Kent Max Magelund, (Soc. dem.) og Tine Teilmann, Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse, at børnehusene nu er idrætsinstitutioner.

- Fysisk aktive børn er gladere, sundere og klogere – og aktive børn bliver aktive voksne. Derfor er den tidlige indsats omkring idræt og bevægelse for Brøndbys mindste borgere så vigtig. Jeg er glad for, at det ikke stopper her, men at der allerede er planer om, at den kommunale dagpleje også skal idrætscertificeres og at de går i gang med uddannelsesforløbet i det nye år, siger Kent Max Magelund. 

Da talerne og alt det formelle er overstået, kommer børnene hen til ham og skal undersøge borgmesterkæden. Den er på i dagens anledning og det vækker opsigt. 

Fem børnehuse er nu idrætsinstitutioner. Alle medarbejderer er uddannet i idrætspsykologi. Hop, løb og dans skal give god motorik og stimulere alle sanser.
Fem børnehuse er nu idrætsinstitutioner. Alle medarbejderer er uddannet i idrætspsykologi. Hop, løb og dans skal give god motorik og stimulere alle sanser.
Foto: Anders Nordahl / TV 2 Lorry

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere