Hørte mand blive skudt: Nu kæmper han for mere tryghed i området

Brøndby Strand har været hårdt ramt af skyderier, knallertræs, hashhandel og bilafbrændinger. Nu vil en gruppe beboere skabe mere tryghed.

Den københavnske vestegn har den seneste tid været plaget af flere skyderier, og det er noget, der skaber utryghed blandt dem, der bor i området.

Derfor har en gruppe beboere fra Brøndby Strand taget sagen i egen hånd og gjort noget aktivt for at skaffe trygheden tilbage - de har mandag aften formået at samle både beboere og folk fra myndighederne til et borgermøde.

Det er særligt René Hartvich, der bor i Brøndby Strand med sine to børn, der er initiativtageren bag.

- Jeg ville se, om der var gode kræfter og initiativer i Brøndby Strand-området, der kunne hjælpe til med at få skabt noget tryghed her, siger han.

René Hartvichs håb er, at beboere står sammen

René Hartvich hørte selv en mand blive skudt tæt på sin lejlighed for en måned siden, og det var dråben. Men i stedet for at flytte væk fra Brøndby Strand besluttede han sig for blive og kæmpe for bedre forhold.

Plakat om borgermødet mandag aften.
Plakat om borgermødet mandag aften.

- Jeg håber, at vi borgere kan organisere os sammen med alle de gode initiativer, der er her. Natteravnene er også til mødet mandag aften, og det kunne for eksempel være en mulighed, at flere tilmelder sig det, forklarer han.

På mødet i Kulturhuset Brønden mandag aften deltog både repræsentanter fra politiet, SSP, boligforeningen og Natteravnene.

Det var ikke kun skudepisoder, der blev debatteret. Beboere i området er nemlig også bekymrede over bilafbrændinger, knallertræs og hashhandel.

Men mødet mandag aften har kastet flere konkrete ideer af sig, der skal skabe mere tryghed i området.

- Nogle af ideerne er, at der bliver bedre belysning udenfor og i tuneller, og at der bliver taget nogle initiativer til hastighedsbegræsninger, fortæller René Hartvich.

Fremadrettet er ideen at lave en større borgergruppe, der kan være et talerør for beboere i Brøndby Strand.

Også politiet forsøger at skabe mere tryghed blandt beboerne i Brøndby Strand efter en 29-årig mand blev ramt af tre skud den 29. oktober.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Brøndby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere