Hæklede trøstetænder er et plaster på såret hos tandlægen

I Brøndby har Tandplejen fået en god idé. De deler små hæklede trøstetænder ud, som et plaster på såret, når børn har smerter efter tandlægebesøget.

En lille, hæklet trøstetand kan hjælpe på megen smerte.

Sådan er virkeligheden hos Brøndby Tandpleje, som er startet med at dele små, hæklede tænder ud til børn, der har været i behandling hos dem.

quote Børnene har bare været så glade. Vi har set eksempler på børn, der er kommet igennem en større behandling med humøret i behold

Kitte Nottelmann, overtandlæge, Brøndby Tandpleje

Og det er med stor succes, ifølge Kitte Nottelmann, der er leder af Tandplejen.

- Børnene har bare været så glade. Vi har set eksempler på børn, der er kommet igennem en større behandling, vi ellers ikke ville komme igennem med, med humøret i behold, siger hun.

Brøndby Tandpleje er ifølge lederen den eneste tandpleje, hvor børnene kan få en blød, hjemmelavet trøst som denne.

Sådan ser se små hæklede trøstertænder ud.
Sådan ser se små hæklede trøstertænder ud.

Mor, der laver bamser til børneafdelingen, fik idéen

Det var en mor, der var med sit barn hos Tandplejen, som fik idéen. Hun laver i forvejen trøstebamser på børneafdelingen i Glostrup.

- Det var hendes forslag at lave små, hæklede bamser til vores børn, og det ville vi rigtig gerne være med til, siger overtandlæge Kitte Nottelmann.

quote De kan bruges til nogle helt særlige børn, som i al almindelighed har det lidt dårligere end andre børn og har mange huller i tænderne

Kitte Nottelmann, leder af Tandplejen

- Hun kom med første portion lige før jul. De var simpelthen så søde.

Brøndby Tandpleje har haft konceptet i en måned, og på sigt er tanken, at de skal få leveret 10 hæklede trøstetænder hver måned. 

Det er Facebookgruppen Trøste Tanden, der er med til at hækle tænderne.
Det er Facebookgruppen Trøste Tanden, der er med til at hækle tænderne.

Kan trøste børn med mange huller i tænderne

En kreativ gruppe frivillige står bag de hæklede trøstebamser, der nu også er udvidet til at omfatte trøstetænder.

Når bamserne er hæklet færdig, bliver de vasket og pakket ind i cellofan. Og ifølge lederen af tandplejen skaber de en særlig glæde blandt nogle helt bestemte børn.

- De kan bruges til nogle helt særlige børn, som i al almindelighed har det lidt dårligere end andre børn og har mange huller i tænderne. Så det er en glæde at kunne anerkende børnene med en sød bamse, når skal igennem en stor tandbehandling, siger hun.

Bamserne bliver givet til børn i aldersgruppen fra omkring 2-6 år.