Fodbold på skærm: Brøndby IF starter eSport-hold

Det er ikke længe siden at F.C. København gik ind i eSport, og nu svarer Brøndby IF igen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen og Claus Fisker - Scanpix

Der er penge og underholdning i computerspil. Og så er der masser af dygtige unge mennesker, for hvem det er alvor, når de tænder for skærmen. 

eSporten har gode tider, og det har man bemærket på Vestegnen. 

Her starter man nu et hold, der ganske vist skal spille fodbold, men på en skærm og ikke på en græsplæne. 

Man har netop ansat tre af de drenge i Danmark, der er allerbedst til at spille fodboldspillet FIFA. 

Det er Jesper Prang, der er nummer fem på den danske FIFA-rangliste og talenterne Marcus Jørgensen og Wali Kazmi, der er henholdsvis nummer ni og 14 på FIFA-ranglisten.

Læs også Spektakulær sejr gav 3,5 millioner - og pandekager på rådhus

Ambitionen er, at holdet skal blande sig i toppen af kommende, store FIFA-turneringer.

- Vi har i første omgang valgt at fokusere på FIFA-spillet, fordi fodbold er vores DNA. Der er en klar sammenhæng mellem Brøndby IF’s primære aktivitet og interessen i spillet fra vores fans, forklarer Brøndby IF’s marketingchef Thomas Skov Petersen. 

- Vi taler ikke om, at vi skaber et nyt forretningsben for Brøndby IF. I hvert fald ikke i første omgang. Det er tænkt som en måde at engagere vores yngre fans endnu mere i Brøndby IF, og så er det for at give både yngre og ældre generationer, der deler en passion for Brøndby IF og FIFA-spillet et fællesskab i FIFA-spillets univers, siger han. 

Læs også FCK giver Brøndby ny deadline i fan-saga

Det er ellers ikke længe siden, at F.C. København i samarbejde med Nordisk Film investerede millioner i et nyt digitalt hold, der hedder North, og som, klubben ikke lægger skjul på, skal give overskud. 

- Pengene ligger i at spille tuneringer og lave aftaler med store sponsorer, der kan se muligheder i at positionere sig sammen med North ude i verden, sagde adminstrerende direktør i F.C. København Anders Hørsholt til TV 2 Lorry. 

Verdens hurtigst voksende sportsgren

eSport er verdens hurtigst voksende sportsgren målt på økonomi og rundede ifølge Deloitte en global omsætning på 3,5 milliarder kroner i 2016.

Den eksplosive vækst forventes at fortsætte, og både præmiepenge til turneringer, sponsorater og tv-rettigheder vil øges.  
01:33

På et pressemøde i Parken præsenterede FCK fem nye spillere - der tilsammen udgør holdet North. De fem spiller ikke fodbold - derimod krigsspillet Counterstrike.

Luk video

Sådan ser Brøndbys nye fodbold ud. Arbejdernes Landsbank har skudt penge i projektet. Foto: brondby.com

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik